Читај ми!

Завирите у „Изванредан живот Дејвида Коперфилда" - од 1. октобра у биоскопима

Добитница награде Оскар глумица Тилда Свинтон и један од највољенијих британских глумаца Хју Лори, тумаче упечатљиве улоге у причи о чувеном Дикенсоновом јунаку - Дејвиду Kоперфилду.

Од британског редитеља Арманда Јанучија у биоскопе стиже најновија адаптација романа чувеног класика Чарлса Дикенса. 

Од четвртка 1. октобра сви љубитељи добре драме и британске комедије, осведоченог бритког хумора, моћи ће да погледају филм Изванредан живот Дејвида Kоперфилда.

Филм је окупио познату екипу глумаца - од добитника награде Оскар Тилде Свинтон и Питера Kапалдија, преко вољеног Хјуа Лорија, до младог Дева Патела који тумачи насловни лик, Дејвида Kоперфилда. 

Филм прати Kоперфилдово путовање кроз хаотичан свет у ком покушава да пронађе своје место.

Од несрећног детињства до открића талента за приповедањем и писањем, његово путовање наизглед је смешно и трагично, али увек пуно боја, живота и хуманости.

„То је путовање кроз живот, прича о томе како покушава да пронађе свој пут," рекао је главни глумац Пател о свом лику, а продирући кроз масивно литерарно дело косценариста Сајмон Блеквел и редитељ Јанучи, који су већ заједно радили на филму In the Loop, ставили су акценат на комедију.

Сам Чарсл Дикенс је говорио да му је то једна од најдражих књига, а роман се први пут појавио средином деветнаестог века, као аутобиографски приказ.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи