Рекордери квиза „Потера“ доказали да искуство није гаранција успеха

У синоћној епизоди квиза „Потера“, такмичари не само да су победили трагача, већ су и поставили рекорд квиза. Најпре су освојили 900 хиљада динара, а онда успели и да задрже у својој каси.

Када износ освојене суме у питању, Стефан и Слободан су најзаслужнији за обарање рекорда јер су били храбри да иду на више суме и тако ризикују да их Трагач „улови“ будући да су му били на само корак предности.

Стефан Кукољ, прихватио је вишу суму од пола милиона динара и унео је у касу. Има само 18 година и ово му је прво учешће на неком квизу, мада из хобија воли да их игра на интернету.

Слободан Обућина, прихватио вишу суму од 300 хиљада динара и унео је у касу. Он је лекар анестезиолог из Ивањице, ради у болници у Горњем Милановцу. Хоби му је даљинско пливање и ово му је било прво учешће у неком квизу.

Са њима у овом одличном тиму су били и Мира Малић, будући адвокат из Панчева, и Иван Манић, наставник из Ваљева.

Стефан Кукољ гостујући у Јутарњем програму признаје да је чекао да напуни 18 година и заврши средњу школу како би се пријавио за учешће у квизу „Потера“.

„Многи би можда то знање назвали непотребним, али сам ја неке чињенице одувек волео да памтим и истина је да гледање квизова доста помаже, али и интернет“, наводи Стефан.

Признаје да му суочавање са трагачем није био проблем јер је знао да уколико он зна одговор, није ни битно ко је трагач.

Доктор Обућина напомиње да је после лоше одигране прве игре одмах одлучио да иде на вишу суму.

Породица, пријатељи, познаници, сви су били одушевљени њиховим успехом и јавили су се да честитају. Победници још увек нису одлучили како ће утрошити освојени новац.

Мира Малић наводи да је у квиз дошла без икаквих очекивања, а до последњег тренутка није веровала да ће успети да победе трагача.

„Када се камера укључила трема ме је потпуно 'појела'. А пошто ми је много било жао што сам погрешила за Санторини, шалила сам се да ћу новац потрошити тако што ћу тамо да отпутујем“, додаје Мира.

Ивана Манића је за учешће у квизу пријавила ћерка. Верује да је за овакав успех заслужан тимски дух који је владао међу њима.

„Колико год да је Милица сјајна, а јесте сјајна, није имала шансе против оваквог тима“, тврди Иван.

Но, ипак, сви признају да им је Стефаново присуство улило додатно самопоуздање јер, како сви тврде, његово знање их је импресионирало.

„Групе младих људи као што је Стефан, требало би да буду пример. Пошто радим у школи, вилео бих да видим више таквих младих људи. И друга ствар, жене. Требало би више и чешће да се пријављују за квизове зато што су паметне и образоване и није добро што их процентуално има мање од мушкараца у квизовима“, сматра Иван.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. окт 2020, 22:36) - anonymous [нерегистровани]

Olga

Nije posteno! Takmicari moraju da čekaju da budu prozvani a tragači kazu odgovor i pre nego što se pitanje procita do kraja. Time dobijaju znatnu prednost.

(среда, 30. сеп 2020, 02:20) - anonymous [нерегистровани]

Браво

Потребна је срећа , али знање је увек у моди. Највеће честитке најмлађем учеснику.

(уторак, 29. сеп 2020, 19:39) - anonymous [нерегистровани]

Kviz

Pa prijavite se, i pokusajte najpre da prodjete testiranje tu su tek " laka" pitanja.

(уторак, 29. сеп 2020, 13:17) - anonymous [нерегистровани]

Kvizoman (nikad učestvovao)

Lakša pitanja nego inače. Da bude tako uvek, prijavio bih se i ja.