Читај ми!

„Сумрак у бечком хаустору" - пројекције гастарбајтерске приче после премијере у Студентском граду

Нови домаћи филм „Сумрак у бечком хаустору” Младена Ђорђевића, који је премијерно приказан у Дому културе Студентски град (ДКСГ) на Новом Београду, од 28. септембра - на репертоару у овој културној установи.

Најбољи филм у домаћем такмичарском програму Феста 2020. налази се у програму „Панорама" ДКСГ, и биће приказиван два пута дневно 28. септембра од 18 сати и 21 сат, као и у уторак и среду, у Малој сали. 

Документарно-играни филм приповеда о тројици протагониста Дарку, Миленку и Горану, који 20 година возе такси по Бечу, а проблем настаје када нова градска власт у складу са смањењем социјалних давања, уводи порезе таксистима.

Намети су велики, и тако је многим таксистима будућност угрожена, посебно споменутим јунацима Ђорђевићевог остварења.

Беч обележава 50 година од доласка гастарбајтера из социјалистичке Југославије у Аустрију, а њих тројицу повезује врачара Владица из источне Србије, код које редовно долазе да им „прочита будућност из карата или их заштити од негативних сила".

Филм од 110 минута је заснован на роману Дарка Маркова који је и учесник у филму, уз Миленка Радосављевића, Горана Павловића и Владицу Милосављевић, од аутора познатих авангардних и контроверзних пројеката Made in Serbia и Живот и смрт порно банде.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара