Читај ми!

Еми награде додељене онлајн – Шитс крик, Наследници и Надзирачи покупили признања

Овогодишња додела Емија била је потпуно неистражено подручје за све који су у њој учествовали. На првој онлајн церемонији чувена ТВ признања уручивала су се преко Зума. Рекордан број Емија за комедију, чак девет, отишао је у руке тима серије „Шитс крик“. Међу добитницима „Наследници“ и „Надзирачи“, Зендаја, Реџина Кинг.

Не баш прихваћена нова метода подразумевала је ТВ пренос доделе са више од 100 укључења и то не онаквог квалитета на какав су сви навикли. 

 

Домаћин церемоније у празном Стејплс центру у Лос Анђелесу био је комичар Џими Кимел, коме се придружило неколико гостујућих презентера, док је већина добитника говоре одржала од куће.

ТВ серије Наследници (Succession), Шитс крик (Schitt's Creek) и Надзирачи (Watchmen) највећи су добитници овогодишње доделе награда Еми, због пандемије коронавируса названа и „Пандеми“.

Канадски ситком Шитс крик освојио је девет награда, чиме је оборен рекорд у броју Емија за комедију.

Серија је приказивана од 2015. године, а ове године је емитована шеста и последња сезона.

Америчка сатирична комедија Наследници награђена је главном наградом, за најбољу драмску серију, а Емија је добио и главни глумац Џереми Стронг.

Серија у продукцији ХБО-а освојила је и награде за најбољи сценарио и режију. Још једна серија ХБО-а, Надзирачи, освојила је Емија за најбољу мини-серију.

Реч је о екранизацији легендарне графичке новеле Алана Мура која се бави расизмом у Америци.

Емија су добиле и звезде серије Реџина Кинг и Јахја Абдул Матин Други. Надзирачи су иначе били серија са највише номинација, 26.

Зендаја (24) постала је најмлађа добитница награде за најбољу глумицу у драми за улогу у Еуфорији.

Посебну пажњу гледалаца изазвало је укључење глумице Џенифер Анистон којој су се испред камере „код куће“ придружиле колегинице из серије Пријатељи Кортни Кокс и Лиса Кудроу, као и глумац Џејсон Бејтмен.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи