Читај ми!

„Хотел Балкан“, његове тајне и интриге од вечерас на РТС-у

Серија „Хотел Балкан“ пред гледаоце РТС-а стиже из Бањалуке. Од вечерас, на Првом програму, радним данима од 20 часова гледамо животну причу угледне бањалучке породице Курузовић у чијем је власништву хотел истог имена. Радња се упоредо одиграва у прошлости и садашњости, серија има 29 епизода, а написао је Небојша Ромчевић, по идеји Николе Коље Пејаковића, а режирао Саша Карановић, у продукцији „Телекома“ и „Босоноге продукције“.

Тајне и интриге Хотела Балкан вратиће нас у тридесете и четрдесете године прошлог века. У центру Бањалуке, где се градио, угледна породица Курузовић отвара врата хотела, до сада познатог само на разгледницама и фотографијама.

„Вид Курузовић као спона између прошлости и садашњости, у ствари више могу да кажем да је тај хотел који је он основао био та спона до данашњих дана. Он је чинио све, некако је био човек са визијом да остави својим поколењима нешто у наслеђе“, прича глумац Жељко Еркић.

Уз срећу, уз коју је добио хотел, главни лик ове теленовеле пренеће нам и део историје свог града.

„Атмосфера током снимања је била одлична, поготово што је екипа млада, сви смо млади и сви смо заједно стицали нова искуства. Што је време одмицало и што је снимање одмицало сви смо били опуштенији, сигурнији“, открива глумац Данило Керкез.

Снимање у измењеним околностима открило је ново филмско одредиште.

„Можемо рећи да Бањалука постаје нова регионална филмска дестинација. Осим изазова које су имале све продукције у региону у виду пандемије, изазов је био радити епоху у смислу сценографије и костима, а посебан изазов радити у потпуно новом студијском простору на нови начин са којим се ни ми до сада нисмо сусретали“, истакла је Драгана Ђедовић, помоћница редитеља.

Прошлост и садашњост, грехове, борбе и генерацијски јаз једне породице, гледаћемо сваког радног дана од 20 часова на првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи