Ближи се проглашење победника на Фестивалу филмског сценарија

Свечаним уручењем награда за најбољи сценарио и пројекцијом последњег филма из такмичарске селекције, на Великој летњој позорници у Врњачкој Бањи сутра се затвара филмски фестивал. Осим ревије најбољих домаћих филмова, једно од обележја ове филмске смотре је и Фестивалски радио који се емитује уживо на бањској променади.

На великој сцени врњачког амфитеатра, који носи име прослављенг глумца Данила Бате Стојковића, свечано је отворен 44. Фестивал филмског сценарија где ће ове године бити приказано 10 нових домаћих филмова. Уз глумце и протагонисте, на сцени али и поред ње биће новинари Радија Врњачке Бање.

И о свему ће извештавати на фестивалском радију који свој програм емитује уживо испред врњачког биоскопа. То раде већ 43 године.

„Ово је једини радио који се гледа и то је била нека идеја која је заживела и Врњчани и гости то воле. И људи који долазе послом на Фестивал филмског сценарија најрадије се одазову овом филмском радију. Нама као новинарима много значи. Ипак је то историја која се пише и у којој ми на непосредан начин учествујемо“, објашњава Милена Зиск, водитељка Фестивалског радија.

Фестивалски радио је популаран. Како и не би када и случајни пролазници могу да застану испред биоскопа, поразговарају и друже се са познатим глумцима. Све то даје посебну драж овом фестивалу.

„Мислим да је овај фестивал мало, што би рекли ови млађи, са све младим глумцима који долазе, ударио неки рифреш и мислим да се он вратио у неке модерније токове што је важно и добро. Он чак траје 44 године. Следећа година је јубиларна четрдесетпета", каже уметнички директор фестивала Марко Живић.

Ове године ће на репертоару фестивала бити 10 домаћих филмова. Пројекције су у биоскопу и амфитеатру где је дозвољен улаз за 500 гледалаца. Организаторима је битно да фестивал није отказан због епидемије коронавируса и да је настављнена сарадња са филмским кућама.

„Увек истичемо да је покровитељ из године у годину министарство културе Републике Србије, Филмски центар Србије, Југословенска кинотека, локална самоуправа Врњачке Бање. Дакле све релевантне институције су дале свој допринос“, каже директор фестивала Саша Миленковић.

Као што је уз ватромет отворен тако ће фестивал бити и свечано затворен након петог такмичарског дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара