„Мочвара“, напета потрага за манијакалним убицом почиње овог викенда на РТС-у

Написана у духу најбољих скандинавских крими-серијала „Мочвара“ је прича о греху и жудњи, о љубави и мржњи. „Мочвара“ отвара и незабележено богату јесењу серијску сезону РТС-а, која ће до краја године имати више од стотину премијерних епизода.

Прва епизода Мочваре на програму је у суботу од 20 часова, а следећа већ у недељу у истом термину, што је, како каже Марко Новаковић, одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а, другачији приступ емитовања премијерних седмичних серија.

Мочвара има 10 епизода, а гледаоци ће већ после првог викенда имати једну комплетнију слику о томе каква је серија, какви су заплети, ликови и о чему се ту заправо ради.

„То је серија која не кокетира са публиком на уобичајен начин, када су криминалистичке серије у питању. Веома је јасан ауторски печат искусног тандема – сценаристкиње Милене Марковић и редитеља Олега Новковића, који су увек били окренути ауторском приступу, па је њихова сарадња изнедрила једну овакву, жанровски профилисану ствар у односу на њихове раније радове“, објашњава Новаковић.

Према његовим речима, сировост тог приступа, кокетирање са дрогом, сексуалношћу, алкохолом и једном генерацијом стасалом на мочварном тлу Новог Београда 90-их година даје људима увид у нови естетику каква до сада није виђена код нас.

„Мислим да ова серија треба да пробуди једну друштвену одговорност и да РТС није само кућа која нуди забавне садржаје у серијском програму, него и серије над којима ћемо се добро замислити и размислити о рецидивима година иза нас и уживати у узбудљивој серији каква је Мочвара“, наводи Новаковић.

Неке веома важне стриминг платформе се већ интересују за Мочвару, тако да је могуће да ће она отићи далеко ван граница наше земље, а Новаковић је сигуран да ће регионално бити одлично прихваћена, јер говори о темама које су блике на простору Балкана.

Уредник Редакције драмског и серијског програма РТС-а посебну пажњу скренуо је и на глумачку поставу коју предводи харизматични хрватски глумац Горан Богдан, који већ иза себе има и међународно признату каријеру.

Поред њега ту су и веома талентовани млади глумци, попут Јелена Бјелице и Стефана Трифуновића, који играју његове помоћнике и они су на свој начин обојили Мочвару.

Ту су наравно Борис Исаковић, Светлана Цеца Бојковић, Бане Видаковић, Милена Марковић, Вук Костић и многи други врхунски глумци.

Богати серијски програм

Од краја септембра па до децембра РТС ће имати више од стотину премијера серијског програма, што је незабележено било до сада.

Већ 21. септембра стартује мелодрамска серија из Бања Луке – Хотел Балкан, која има 29 епизода и биће дневног формата, од понедељка до петка.

После Хотела Балкан, у дневним терминима ићи ће занимљив ситком Случај породице Бошковић (32 епизоде) и онда крећу Камионџије.

Што се серија седмичног формата тиче, после Мочваре ће почети приказивање Мама и тата се играју рата, која ће мало релаксирати гледаоце, и на крају стиже још једна серија жестоког садржаја по сценарију Николе Пејаковића – Кости.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(недеља, 27. сеп 2020, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

Močvara

Močvara je u celom svetu . Moglo bi dosta takvih serija da se napravi .
Bilo bi bolje neke dobre humorističke serije da se snima. Ali to je mnogo teže .

(недеља, 13. сеп 2020, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Zivimo u seriji

Zivot u Srbiji je trenutno mnogo brutalniji od ove serije, mi svaki dan prolazimo ovde kroz stvarnu i mucniju seriju od ove...

(недеља, 13. сеп 2020, 10:24) - anonymous [нерегистровани]

Odličan početak....bravo

Napokon ozbiljna serija na RTS-u.
Svaka čast!!!!!

(недеља, 13. сеп 2020, 05:00) - Наташа Костић [нерегистровани]

Непримерено за породично гледање, веома узнемирујуће!

Волимо да породично гледамо Слагалицу, али сам увек у паници пре и после Слагалице да што брже променим канал, јер долази ужасно узнемирујућа најава "Мочваре" која није ни за мене а камоли за моје дете да гледа. То заиста треба да се емитује у каснијим часовима за оне који су заинтересовани за тако нешто. Срце ми се узлупа од ужасних призора којих онда не могу да се ослободим.

(недеља, 13. сеп 2020, 00:58) - Me [нерегистровани]

Super

Sjajna prva epizoda! Glumačka ekipa za promenu-izmenjena (Vuku Kostiću opraštam što je opet tu, samo kada nije Biković :)). Muzika je odlična, očekujem još bolje i više od serije! Bravo!

(недеља, 13. сеп 2020, 00:57) - Isak [нерегистровани]

Odlično

Veliko iznenađenje serija, nisam znao da RTS može da napravi neštoovako dobro. Goran Bogdan rastura. Nadam se da će i ostale epizode biti na ovom nivou.

(субота, 12. сеп 2020, 22:13) - anonymous [нерегистровани]

Xxx

Pocetak skandalozan, nakon toga zanimljivo

(субота, 12. сеп 2020, 20:45) - anonymous 1 [нерегистровани]

Iznenadjena

Zaista sam negativno iznenadjena sta se pustili u 20 casova, vikendom kada porodice sa decom gledaju televiziju. Srerija nije za taj termin, poceli smo da gledamo i morali da promenimo kanal. Prosto je uzasno kako pocinje, to je dovoljno.

(петак, 11. сеп 2020, 10:58) - anonymous [нерегистровани]

Xz

Cemo da gledamo :-)