Снимљени први кадрови серије „Азбука нашег живота“

Почело је снимање серије „Азбука нашег живота“, по мотивима из књига Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Јелене Бајић Јочић и продукцији „Телекома“.

Савремена драма кроз динамичну радњу и ликове из књига оживеће све актуелне друштвене појаве. Редитељки серије је ауторка књига препустила своја дела иако, каже, ниједан уметник то не ради олако.

„Зашто кажем генијална, зато што је узела на себе врло тежак задатак да од две књиге које се баве истом темом направи сценарио за ову серију да буде динамично, уметнички, занимљиво, потресно, истинито и дивно“, каже књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић.

У главној улози пар, који ће приказати усамљеност савременог човека, кризу средњих година, али и породице и друштва. Ново лице међу глумачком екипом је и Јадран Малкович, глумац српског порекла, који се после пројеката у Немачкој и Великој Британији вратио у Србију.

„Као како живот обично може да изгледа, све је једноставно, а истовремено све је и врло компликовано. Лепо је видети мушку страну, много искренију од онога што обично очекујемо од мушкараца, да је све затворено без емоција“, наводи глумац Јадран Малкович.

„Мирјана Бобић Мојсиловић је то написала паметно, бескрајно духовито са једним дивним цинизмом према животу, али са пуно оптимизма“, наглашава глумица Александра Јанковић.

Прва клапа пала је у Србији, ако буде могућности снимаће се и ван ње.

Прва епизода очекује се следеће године на програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара