Премијеру Миљковићевог филма о Марини Абрамовић у Сарајеву најавио и Варајети

Чувени „Варајети“ најављује светску премијеру филма редитеља Бориса Миљковића „Повратак кући – Марина Абрамовић и њена деца“ на Филмском фестивалу у Сарајеву. Фестивал се одржава од 14. до 22 августа, али због пандемије коронавируса, ово издање пресељено је на интернет.

Под слоганом Sarajevo mon amour, од 14. до 22. августа, одржаће се Сарајевски филмски фестивал, који ће услед епидемиолошке ситуације у потпуности бити одржан онлајн.

Светску премијеру на престижном фествалу имаће филм редитеља Бориса Миљковића Повратак кући – Марина Абрамовић и њена деца, у оквиру програма Summer Screen, који приказује изврсне филмове базиране на музици, савременој уметности и поп култури.

Крајем ове године предвиђено је и премијерно приказивање за публику у Србији.

Филм редитеља Бориса Миљковића прати последње одредиште ретроспективне изложбе Чистач и уједно приказује различите фазе, животне и уметничке изазове Марине Абрамовић, као и њену оријентацију ка сарадњи са генерацијама младих уметница и уметника кроз концепт ре-перфоманса.

Интимна прича о укупном животу уметнице Повратак кући – Марина Абрамовић и њена деца описује дилеме које су је окупирале током младости коју је провела у Београду, љубавним изборима и коначно посебној врсти уметничке усамљености која се готово увек везује за појам изврсности.

Чувени амерички магазин Варајети посветио је посебну пажњу овом пројекту и премијерном приказивању на Сарајево филм фестивалу, те је на свом сајту објавио интервју са редитељем Борисом Миљковићем и уметницом Марином Абрамовић.

Филм је реализовала фирма „Акција продукција“ (продуценткиња Јована Караулић) у сарадњи са "LLC Abramovic".

Директор фотографије је Андреја Леко, монтажер Никола Пурић, композитор и дизајнер звука Петар Антоновић.

Пројекат је подржан од стране Филмског центра Србије и Радио-телевизије Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар