Да ли и ви мислите да је Шон Конери био најбољи Бонд, Џејмс Бонд

У акнети коју је спровео „Радио тајмс“ Шон Конери је изабран за најбољег агента 007, а прате га Тимоти Далтон и Пирс Броснан.

За многе очекивано, Шон Конери је однео победу у новом истраживању које је спровео „Радио тајмс“ у намери да открије који од глумаца је најбоље отелотворио најпознатијег светског тајног агента 007.

Већ у првом кругу анкете у којој је примењен компликовани систем гласања, Конери је повео са 56 одсто гласова. У последњем кругу гласања Тимоти Далтон је освоји 32 одсто гласова, Конери 44, а Пирс Броснан 23 одсто.

На четвртом месту се нашао Роџер Мур, за кога се претпостављало да је велики фаворит публике, затим садашњи Бонд, Данијел Крејг и са најмање гласова Џорџ Лејзенби.

Осамдесетдеветогодишњи Конери се часто сматра уникатним агентом 007, не само зато што је први заиграо ову улогу 1962. године у филму Др Но, већ и због његове вештине да тако шармантно подигне обрву.

Ијан Флеминг, на чијим књигама се и темељи серијал филмова о Џејмсу Бонду, у почетку је фаворизовао Керија Гранта за ту улогу, али се загрејао за Конерија када се уверио да је филм постигао одличан комерцијални успех. Конеријево путовање је трајало укупно кроз седам филмова овог серијала.

Данијел Крејг, поред тога што је садашњи Бонд, такође држи рекорд, јер је већ 14 година у овом лику , мада је то последица тога што су између његових пет филмова биле много дуже паузе.

Нема времена за умирање, његов последњи Бонд и 25. филм у низу, требало би да буде коначно приказан у новембру, пошто је премијера у априлу отказана због пандемије коронавируса.

Међутим, оптимизам у погледу изводљивости овог подухвата све више сплашњава, с обзиром на то да су биоскопи и даље затворени, публика сумњичаво гледа на најављене мере безбедности и студији се све чешће одлучују за онлајн дистрибуцију нових наслова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи