„Томазо“ са Вилијемом Дефоом ускоро на репертоару „Мој оф“ биоскопа

Награђивани фестивалски наслови истакнутих светских редитеља, са глумцима запажених улога и каријера, настављају да чине репертоар кућног биоскопа „Мој оф“.

Након што је приказан у оквиру специјалне пројекције на Међународном филмском фестивалу у Кану 2019, а потом на прошлогодишњем Фестивалу ауторског филма у Београду, италијанско-амерички филм Томазо наћи ће се и у „Мој оф“ биоскопу.

Амерички двојац, глумац Виљем Дефо и редитељ Абел Ферара поново сарађују заједно и након филмова Последњи дан на земљи и Пазолини доносе нам на виртуелно платно своје последње заједничко оставрење. 

Томазо је прича о америчком уметнику који живи у Риму са својом млађом супругом, Европљанком Ники и њиховом трогодишњом ћерком Диди, покушавајући да помири своје нове почетке с бурном прошлошћу која га прати.

Редитељ и сценариста Абел Ферара поставља питање да ли остарели и намучени редитељ може да пронађе срећу у улози супруга и оца.  Питање мучи и главног јунака Томаза кога представљеног с нежношћу и разумевањем, Виљем Дефо дочарава верно.

Редитељ истиче да филм Томазо није у потпуности аутобиографски, али одређене паралеле постоје, посебно у будистичком приступу живота.

У четвртак, 13. августа, бесплатно ће бити приказан јапански филм После олује награђиваног јапанског редитеља Хориказу Коре-еде који је за овај филм добио похвале критике на Канском фестивалу 2016. године и освојио награду за најбољег редитеља на Филмском фестивалу у Јокохами. 

Прича о људима који имају проблема да очувају своју заједницу открива и вапај припадника трију генерација једне породице, у којој су деца највише погођена последицама њеног раздвајања.

Од енглеског писца и сценаристе Ијана Мекјуена, познатог по филму Покајање, стиже љубавна прича На плажи Чесил из 2017. године,  снимљена по роману који приказује двоје младих на самом почетку заједничког живота.

Флоренс и Едвард долазе из потпуно различитих светова. Она је виолинисткиња у гудачком квартету, он је дипломирани историчар заинтересован за књижевност. Она је богата, он није. Али, они се јако добро разумеју.

У ствари, млади заљубљени пар се управо венчао и упутио у мали хотел на плажи Чесил где ће провести свој медени месец. Сећања на опуштене и заљубљене тренутке им играју пред очима док се спремају за оно што се подразумева прве брачне ноћи – прво сексуално искуство.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи