Љубав, мода и Супермен под звездама - Драјв ин биоскоп у завршници бесплатних пројекција

На репертоару Драјв ин биоскопа, ове недеље су домаћи класик "Љубав и мода", и "Супермен" из 1978. године, којим је започела серија филмова о чувеном суперјунаку.

Последња бесплатна пројекција је у среду, 22. јула, после чега почиње наплаћивање улазница за Драјв ин биоскоп. 

Биоскоп на Ади наставља свој живот и током ове недеље. На прописаној дистанци, из својих аутомобила, под звездама, Београђани релаксацију проналазе у новијим, али и старијим филмским хитовима које смо сви некада волели и радо их и данас гледамо.

Задовољство да филмове гледају потпуно бесплатно, грађани ће имати закључно са средом 22. јулом када ће на великом платну у 21 сат бити приказан Супермен из 1978. године, којим је започета серија о момку Kларку Kенту који поседује натприродне способности.

Редитељ Ричард Донер је за тадашњу улогу суперхероја изабрао тада 26-годишњег младог глумца Kристофера Рива, који је за улогу чувеног Супермена за овај авантуристички - акциони филм 1979. године добио БАФТА награду за обећавајућу глумачку снагу. У првом Супермену појављује се и непоновљиви Марлон Брандо, али и Маргот Kидер, Џин Хекман и други..

Публика ће у суботу 18. јула моћи да погледа и први домаћи филм на отвореном из 1960.године Љубав и мода редитеља Љубомира Радичевића, у ком главне улоге тумаче звезде српског филма Беба Лончар, Миодраг Петровић Чкаља, Душан Булајић. Овај мјузикл, са примесама комедије и романсе подсетиће на доба старе Југославије и обрадовати све југоносталгичаре.

На програму ће се и током ове недеље наћи и Фестовац из 1971. Вудсток, али и историјски и политички контроверзни филм Романа Поланског Оптужујем који је због велике гледаности чак четири пута приказан на Фестивалу онлине бесплатног филма "Мој оф", током месеца марта.

Тако ће посетиоци биоскопа на отвореном из аутомобила , у четвртак 16. јула, Оптужујем моћи коначно да га погледају на великом платну и да уживају у историјској драми која је оставила печат на француску кинематографију, описујући чувену аферу Драјфус с краја 19. века која је уздрмала и дубоко поделила француско друштво. Овај филм се као носилац бројних филмских награда уврстио и на овогодишњием 48. Фесту.

На програму ће се у среду 15. јула наћи и чувени научно фантастични трилер Ридлија Скота из 1982. Блејд ранер.

Биоскоп на отвореном ће од 23. јула почети да наплаћује филмске пројекције, а дани резервисани за филм су среда, четвртак, петак, субота и недеља.

Резервација карата врши се преко сајта Kомбанк Дворане www.kombankdvorana.rs.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво