Онлајн премијера филма о Тесли са Итаном Хоуком

Филм „Тесла“ Мајкла Алмерејде, о Николи Тесли и његовом жестоком ривалству са Томасом Едисоном, са Итаном Хоуком и Кајлом Мaклахланом у главним улогама, вечерас ће бити премијерно приказан на онлајн платформи Ворднклифа, једине преостале Теслине лабораторије.

Остварење ће бити приказано поводом 164. годишњице рођења Тесле – једног од најблиставијих умова света, а његов рођендан 10. јул био је прилика да продукцијска мрежа објави трејлер за филм. 

Сви заљубљеници у Теслу, ноћас по америчком времену имаће прилику и да разговарају са главним протагонистима филма, Хоуком, који глуми Теслу, редитељем Алмерејдом и звездом Твин Пикса Маклахланом који тумачи Едисона, а више информација о читавом догађају можете пронаћи овде.

Према речима директора Теслиног научног центра Ворденклиф Марка Алесија, сви који погедају филм помоћи ће развоју преко потребних програма и ресурса за вирутално образоване деце и младих, јер ће новац од продаје карата ићи у тај фонд.

Алеси је за Танјуг рекао да ће рођендански програм бити увеличан и пуштањем у рад Теслиног трансформатора и музиком на Теслином калему, односно трансформатору, а један такав који изводи валцере, али и Smoke on the Water... може се видети и у Бечком техничком музеју.

Пројекција филма Тесла, у Ворденлифу биће уједно и америчка премијера – јер је приказивање филма онлајн и у драјвин биоскопима заказано за 21. август.

Филм је премијерно приказан на Санденс фестивалу, а Алмерејда (59) је тада рекао да је скоро четири деценије опчињен Николом Теслом.

Први сценарио који је написао био је управо о Тесли. У Лондону је требало да почне снимање са Џеком Николсоном у главној улози. Прва клапа никада није пала, а прича о Тесли чекала је до сада, каже Алмерејда, који је између осталог снимио и Хамлета у коме је такође играо Хоук.

У филму Престиж из 2006. Теслу је глумио Дејвид Боуви, а био је то филм о супарништву двојице мађионичара у Лондону, на прелазу векова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво