Нове „Камионџије“ поново возе - од децембра на РТС-у

У Убу и селима Тамнаве, у продукцији Радио-телевизије Србије, снима се нова ТВ серија „Камионџије“. Комедија по жанру, серија је својеврсни омаж „Камионџијама“ из седамдестих година, како је то замислио писац истих сценарија, Гордан Михић.

Атмосфера на терену је одлична. Глумцима - камионџијама, Ненаду Јездићу и Тихомиру Станићу, пријају нове улоге и то што их мештани свуда прате на терену. Све подсећа на снимање Приче из непричаве, која је одавно снимана у ваљевском крају. 

Узбудљива и захтевна, једна од масовних сцена нове ТВ серије, снима се ових дана на територији општине Уб. Гордан Михић, написао је сценарио за Камионџије 3, као омаж старој серији, али је испратио потпуно нове ликове, њихове авантуре, љубави, и животне проблеме.

Два човека која никад не би друговала, спојиле су животне околности да буду пријатељи возачи. Све остало у комедији је другачије.

„Ми се ни на који начин не упоређујемо, нити имамо неки велики порив да будемо слични са старим камионџијама. Ово је једна потпуно нова прича са потпуно новим ликовима. Писац и идејни творац ове серије је Гордан Михић. Есенција приче јесте иста борба малог човека за егзистенцију и једна топла пријатљска прича два човека која вероватно никад не би друговала и који су потпуно различитих нарави и биографије. Та животна мука спаја и они заједно почињу да возе камион, тако да постоји тај социјални елемент који је Михић гајио још од Црног таласа. Постоје и комични елементи. Рекао бих да су то сличности са првим серијалом“, каже редитељ серије Филип Чоловић.

После пола века, нове камионџије Бају и Жићу, тумаче Ненад Јездић и Тихомир Станић. Кад су остали без посла, гледајући репризу култне серије Камионџије, када су иза управљача седела два возача, легендарни Паја и Јаре, одлучили су да купе камион, и оснују фирму за превоз робе. Настају тако нове приче малих људи у невољама и сновима о бољем животу.

Двадесет епизода, 150 глумаца... 

„Ово се наслања на ону исконсу, чувену, величанствену, вечиту причу камионџија, које смо и ми коа клинци имали прилике да гледамо и да одрастамо кроз те серије, карактере и ликове. Ја само мислим да су та два карактера, некако универзална у својим трајањима у својим поимањима света и друштва и других људи и зато се наслањамо на оног Пају и на оног Јарета, али ово заправо није то, то су те универзалне судбине, свакодневне појаве, српски ортаклук. Ортаклук је нешто што је дубоко уврежено у вис пословања и начин размишљања о послу и стога су и ова двојица ликова ортаци, прибављају камион. Наравно, по пореклу списатељском, ово јесте Гордан Михић, ово јесу слични карактери, наслањају се на њих али наравно, ми то не можемо никада бити. Ми то и не желимо, ми желимо да удахнемо неку нову димензију и значење старим ликовима и да понудимо два нова“, испричао је глумац Ненад Јездић.

„Све скупа, ово је једна јако добра атмосфера за рад и сви су расположени у односу на овај пројекат, ваљда та митска прича о камионџијама и та два човека који су обележили један велики и значајан период у кинематографији. Павле Вуисић и Чкаља су заслужни у суштини што нас свуда дичекују са неким великим и дивним расположењем. Авантуре нових јунака су у складу са временом. Надам се да ће публици бити духовито и занимљиво јер, ако им буде занимљиво у мери колико је нама то било док смо снимали, онда смо успели“, изјавио је глумац Тихомир Станић.

На бројним локацијама, са 150 глумаца, припрема се материјал за 20 епизода. Последња клапа, пашће половином септембра, а гледаоци РТС-а на Првом програму емитовање серије могу очекивати у децембру.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво