„Мој јутарњи смех“ – Комедија која ће вас расплакати и драма која ће вас насмејати

Гледаоци РТС-а имаће екслузивну прилику да погледају телевизијску премијеру остварења „Мој јутарњи смех“ о ком се много причало претходних месеци, а који је освојио награде на бројним филмским фестивалима

Мој јутарњи смех је прича о закаснелом одрастању тридесетогодишњака Дејана који коначно губи невиност. Све то, у ширем смислу, говори о једној генерацији која је одрастала „под стакленим звоном“ и чији су родитељи покушавали да сачувају децу од сурове реалности.

Редитељ филма, Марко Ђорђевић, који се преко Скајпа укључио у Јутарњи програм каже да је наслов случајно изабран и да је филм требало другачије да се зове.

„Приликом превода на енглески због учешћа филма на неком од страних фестивала, десила се грашка у преводу и испало је да је назив филма Мој јутарњи смех. То нам се допало и учинило као најтачнији приказ овог дела. Оносно, да емотивно и интуитивно одговара филму који смо правили, као нека контратежа тој апатији која се у филму често појављује“, објашњава редитељ.

Мој јутарњи смех је премијерно приказан на Фестивалу ауторског филма у Београду, где је освојио главну награду. Потом је освојио главну награду и на Панчево филм фестивалу, као и на фестивалу у Крагујевцу. Међународну премијеру је имао у Ротердаму, а пре пар дана је приказан и на фестивалу у Висбадену у Немачкој. Очекује се приказивање у Трсту и још неким међународним и регионалним фестивалима.

Ивана Вуковић игра главну женску улогу, девојке Каће која је једина била спремна да прихвати, закаснело одраслог Дејана таквог какав је, без жеље да га мења. Гостујући у Јутарњем програму, наглашава да јој је јако било стало да се филм сними и да сви дају најбоље од себе. Међутим, када је почела монтажа, постала је свесна да ће и публика сигурно добро прихватити филм, али није ни помишљала да ће бити толико добра реакција.

Филм је највећим делом снимљен у Крагујевцу, одакле су и сви чланови екипе и аутори филма.

„Публика ће имати прилике вечерас да се увери колико смо успели, али ми мислимо да је ово најбоље од нас. Дуго смо радили и припремали, често смо и прекидали, па настављали, баш због тога што смо били незадовољни урађеним. Нисам сценариста, али ми је било занимљиво да сам урадим сценарио, но то је значило да морамо снимити јефтин филм и да ћемо много материјала бацити и да снимање не иде увек глатко, но, ми смо задовољни постигнутим“, тврди Марко Ђорђевић.

У овом остварењу једну од последњих улога је остварио и Небојша Глоговац што је ауторској екипу била велика част и задовољство. Редитељ наводи да је највише пажње посветио управо тексту који је био поверен њему, а на снимању се понашао као обична публика јер није имао шта да каже таквом глумачком барду.

„Најбоље би било да гледаоци приђу филму без икаквих очекивања и тако ће сигурно уживати у њему“, каже на крају гостовања Ивана Вуковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво