Анђела Јовановић о финалу "Швиндлера": Морала би да се сними друга сезона

Сваке суботе и недеље на Првом програму РТС-а, емитује се серија "Швиндлери" коју су по сценарију Ђорђа Милосављевића режирали Мирослав Лекић и Немања Ћеранић. Серија је привукла велику пажњу гледалаца, а и млада глумица Анђела Јовановић, која тумачи лик Софије.

Швиндлери су инспирисани стрипом који је сценариста серије Ђорђе Милосављевић радио са цртачем Брадом Милутиновићем још 1993. године. Прича почиње сличном ситуацијом, али се различито развија у серији и стрипу, тако да није реч о дословној адаптацији. 

Анђела Јовановић је и раније глумила са својим родитељима, са мајком на свом првом пројекту, а са оцем у позоришној представи Добро дошли у Србију. Међутим, у Швиндлерима су сви први пут заједно, као породица.

Драган Јовановић глуми градоначелника паланке Софру, његову супругу Соку, Бранка Пујић, а Анђела њихову ћерку Софију. 

„Уживала сам да радим са Бранком и Драганом а и цела атмосфера на снимању је била некако магична. Кад радим неки пројекат имам осећај као да сам заљубљена, имам неку љубав према томе и неку енергију. А на овом пројекту су сви били заљубљени, ваљда нам је било стало", рекла је, гостујући у Јутарњем програму, Анђела.

Додала је да се на снимању десило то, да су се сви дружили и функционисали као једна функционална породица и да су јој родитељи дивне колеге којима је на сету персирала, због временског оквира серије.

„Мама ми је предавала на факултету, била је професор, тако да ми је ту било чудно, а сад ми је већ потпуно природно", прича о раду са родитељима млада глумица.

Серију су радила два редитеља. Мирослав Лекић и Немања Ћеранић.

„Дивно је искуство радити са њима. Имали смо представника једне млађе генерације и једног барда српске кинематографије и била ми је част да радим са обојицом. Било је дивно са њима сарађивати", каже Анђела и додаје да је и она имала неке предлоге.

Прича „Швиндлера" дешава се тридесетих година прошлог века у измишљеном граду - Паланци. 

„Серија има неку вестерн ноту. Подсећа ме на неке Тарантинове филмове али са српским Нушићевским обртом. Чим сам прочитала текст, одмах ми се допао. Врло је све специфично нашем менталитету. Паланка је овде лик за себе и са особинама које човек има у себи. Тако сам то доживела", објаснила је Анђела.

Анђела је, иначе, одлучила да живи и да се усавршава у Лондону, где је тренутно на мастер студијама. 

„Тамо сами пишемо и режирамо своје кратке филмове у којима глуме колеге са класе. Мислим да је то главна разлика у односу на дешавања те врсте овде, осим језика. Уклапам се. Ја желим да снимам наше серије и филмове, с тим што бих волела да напредујем што више могу, у смислу европског тржишта, и да промовишем нашу земљу. Надам се да ћу успети", искрена је Анђела, која додаје да се нада да ће бити снимљена и друга сезона серије Швиндлери, која би после 12 епизода прве сезоне, наставила започету интригантну причу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво