У онлајн биоскоп „Мој OFF“ стижу и српски филмови и копродукције

Након бројних остварења светских кинематографија, фестивалских и награђиваних драма и комедија, онлајн биоскоп „Мој OFF“ отворио је врата виртуелне дворане и за филмове домаће продукције и копродукције. Од 23. маја, на репертоару и наслови "You Go to My Head" са Светозаром Цветковићем у главној улози, „Мноштво и мањина" Горана Марковића, као и бугарско-српска копродукција „Патроле“.

У вишеструко награђиваном филму белгијског редитеља и продуцента Димитрија де Клерка You Go to My Head, о усамљеном човеку који младу и лепу жену која пати од амнезије, покушава да убеди да је његова супруга, главна улога поверена је српском глумцу Светозару Цветковићу награђеном Наградом критике за најбољег глумца на 50. филмском фестивалу у Хјустону (2017).

„Филм You Go to My Head је сигурно најнаграђиванији филм који сам снимио, фасцинантно добре критике у светској, поготово америчкој штампи. И сам сам добио признање које није без значаја, бар у том неком свету филмске индустрије. Невероватно је да вас случај доведе у ситуацију да, некако из нужде самог редитеља да реализује филм, улетите у добру комбинацију која се покаже исплативом“, рекао је Цветковић.

Радња филма одвија се у пустом делу Сахаре, где усред мистериозне аутомобилске несреће млада жена остаје изгубљена и сама. Џејк, архитекта је одводи најближем лекару и сазнаје да она пати од пост-трауматске амнезије. Очаран њеном лепотом, Џејк се представља као њен муж, даје јој име Кити и почиње да ствара живот за којим је увек жудео.

Према речима Светозара Цветковића редитељ Димитри де Клерк писао је овај сценарио као неку врсту своје перцепције властитог живота и односа према једној жени. Мислио је да он игра ту улогу.

„Онда му је после првог дана снимања глумица рекла, да би за ту улогу морао да узме глумца и да под другим условим она неће да снима. Он није имао куд, назвао је свог пријатеља Зорана Тасића у Паризу и рекао му да има проблем. Таса му је рекао: 'Имам глумца за тебе', спојили смо се, причали месец дана онлајн и ето мене у Сахари. Било је заиста невероватно лепо искуство. Непоновљиво. Више нећу играти љубавнике на филму...“, закључио је наш глумац.

Играно-документарни филм редитеља Горана Марковића Мноштво и мањина (2017) који је настао по узору на Марковићеву позоришну представу Говорна мана, још једно је остварење са ових простора, уз бугарско-српски филм Патроле, које ће се наћи на репертоару онлајн биоскопа „Мој OFF“.

број коментара 0 Пошаљи коментар