Крај "Тајкуна" - да ли је Владан Симоновић позитивац или негативац

Почела је да се приказује средином марта, а вечерас је на програму последња десета епизода криминалистичке серије "Тајкун". Рађена по сценарију Ђорђа Милосављевића и у режији Мирослава Терзића, серија је стекла велику популарност и гледаност на РТС-у.

Велико финале за тајкуна Владана Симоновића његову породицу, пословне партнере. Негде већ наговештено разрешење приватних и пословних заплета и мистерија концентрисаних на моћног протагонисту на ивици врхунца каријере, али и краха, чији лик убедљиво интерпретира искусни Драган Бјелогрлић, оставило нам је још неке неотворене слојеве ове комплексне крими слагалице. 

"Мислим да ће у последњој епизоди ствари бити заокружене. У тој мери ја не знам шта људи очекују од краја, али свакако мислим да ће сам крај бити једна врста изненађења за публику, али се надам да смо сви заједно и ја као актер успели да заокружимо лик у потпуности", каже Драган Бјелоглић.

Катараза тајкуна, прочишћење од греха из прошлости, али и садашњости - налик је одговору на кључну дилему наметнуту гледаоцу од првог кадра серије - да ли је главни јунак, протумачен и прихваћен као негативац или позитивац?

"Како је то неки манир светске кинематографије, и да немамо ту поделу на класичне позитивце и класичне негативце, мислим да са те стране и ова наша серија Тајкун прати те трендове, да је главни лик контроверзан, али да са те стране је мој задатак био тежи, да ја ипак успем са свим теретом који тај човек носи на почетку приче, а то је да је на један сумњив начин дошао до огромног капитала, да публика ипак њега разуме, па ако може, и заволи", испричао је за РТС Бјелогрлић.

Завидна глумачка постава, драматуршки замљива хронологија догађаја суптилно проткана путовањима у прошлост, уједначена естетика у свим сегментима, мирна режија која иницира фину напетост и анксиозна музичка подлога која уме и да узнемири, карактеристике су које су серији Тајкун одредиле високо место у рецентној домаћој серијској понуди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво