Марко Баћовић за РТС: За Балшу из „Тајкуна“ био је потребан неко ко изгледа добродушно

Балша из серије „Тајкун“ и Јоца Кирић из „Швиндлера“ немају много тога заједничког, али их повезује Марко Баћовић који их ових дана оживљава на малим екранима. За РТС познати глумац прича како је изгледао рад на овим улогама и како да се изборимо са коронавирусом.

Марко Баћовић у серији Тајкун тумачи лик Балше. Глумац је у самоизолацији игледаоцима Јутарњег програма открива да му то не пада тешко јер се не разликује много од његовe свакодевице.

„Недостаје ми одлазак на представе и снимања и дружење с колегама после тога“, каже познати глумац и додаје да му је важна и публика, нарочито у позоришту где је представа заједничко дело, то јест размена енергије.

Говорећи о лику Балше, Марко Баћовић истиче да је задовољан што је добио да игра такву улогу: „Миша је баш желео да ја то играм јер је хтео да таквог типа глуми неко ко делује добродушно“.

Још једна серија која се емитује на програму РТС-а у којој Баћовић игра су Швиндлери. За улогу се припремао ишчитавајући сценарио много пута како би добио што више идеја за лик који тумачи.

Швиндлери су лепо написани. Тај лик има нешто нушићевско у себи, а Нушића јако волим. Било ми је задовољство, нарочито изградити однос мама, ћерка и тата, млада глумица Невена Вукес је сјајна“, истакао је Баћовић неоткривајући ко је срећни добитник лутрије из Паланке.

Улоге су током каријере, како каже, бирале њега и он њих, а радећи на свакој глумац преиспитује себе и мали део лика остаје у њему.

„Преиспитујеш колико си чврст да се одупреш неком искушењу. У свакој улози има нечега да остане, мада најмање у Балши", објаснио је цењени уметник.

„Борбу против короне можемо добити солидарно, заједно и ношење маски је веома добро. Ако бисмо сви ставили маске, вирус нема шансе јер штитимо друге да се не заразе од нас. Једини начин је да чувамо друге", поручио је Баћовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво