Чека се наставак снимања серије „Каљаве гуме“, главни глумац преболео ковид 19

У Београду је средином фебруара почело снимање и пала прва клапа нове драмске серије „Каљаве гуме“ коју за РТС ради извршна продукција продукција "Easy E Films", према сценарију Мие Ћертић, у режији Миодрага Ћертића. Екипа се због епидемије разишла и чекају да се камере поново укључе када се за то услови поново буду стекли.

Весна је шездесетогодишња Београђанка која после смрти мужа одлази код сина у Калифорнију. Полако почиње да мења начин живота и свој однос према свету.

„Дошавши у Калифоернију она прво седи у кутку, у кухињи свог сина. Не усуђује се пуно ни да размишља где ће, шта ће и како ће. Забављају је унуци. Међутим, упознаје ускоро комшиницу, Американку, коју она узима као неку саветницу за живот. Она је научи како да се бави интернет дејтингом и од свих људи у Америци који су на интернету и са којима се Горица дописује, она се заљуби у човека који живи у Луизијани“, објашњава редитељ серије, Миодраг Ћертић.

И ту почиње заплет романтичне комедије. Идеја је била да се на почетку сниме сцене које се дешавају у кући сина главне јунакиње.

„Значи у студију у Београду смо направили комплетан ентеријер једне калифорнијске куће. Снимали смо 18 дана, остало нам је још девет. План је да се настави у Америци, наравно, морамо да се вратимо у Београд да завршимо оно што смо започели. У студију нас чека све, од декора до светла. Све је спремно, јер ми смо само угасили светло и изишли 15. марта“, додаје Ћертић.

Главну јунакињу тумачи Горица Поповић, а њеног удварача амерички глумац Крис Малки.

„После једног дуготрајног кастинга који смо имали у Америци, на који се јавило око 6.000 кандидата, нама је Крис Малки запао као неко ко би био идеалан партнер за Горицу. Онда смо ступили са њим у контакт, договорили се око свега. Он је врло ентузијастичан и између осталог, он је успео већ у овом међувремену да преболи коронавирус. Он је добио вирус у Америци почетком марта и успео је да оздрави“, напомиње редитељ серије.

Веснину комшиницу у Калифорнији игра америчка глумица Аида Тортуро, коју памтимо као Џенис из чувене серије Породица Сопрано.

„Она је толико заинтересована за читаву ствар, да дође у Србију, у Београд. Она учи мало и српски, покушава да се припреми за ту улогу“, каже редитељ.

Ауторску екипу већим делом чини домаћа екипа, у којој су и Миодраг Крстовић, Бојан Жировић, Јелена Ступљанин, Јована Гавриловић, Горан Султановић, Олга Одановић. Сви су у онлајн комуникацији са режисером који живи у месту Монток, 200 километара од Њујорка.

Нова серија РТС-а имаће десет епизода које би требало да се емитују почетком следеће године.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи