Преваранти, сецикесе, лопови – „Швиндлери“, викендом на РТС-у

На Првом програму РТС-а, после Дневника, викендом од вечерас серија „Швиндлери“. Швиндлери на немачком, преваранти су и сецикесе. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века.

Учмала и измишљена варошица постаће поприште најразличитијих ликова и њихових судбина и то у тренутку када Државна класна лутрија Краљевине Југославије објави да је срећни добитник управо из Паланке. Тако Паланка постаје идеална за швиндлере.

„Швиндлери су, као што у последње време волим да кажем, окупирали овај свет много горе и шире се много брже него овај вирус о коме ми сада интензивно размишљамо. Швиндлери су преваранти, сецикесе, лопови и све је то сублимирано у једну реч“, објашњава глумац и извршни продуцент серије Дејан Луткић.

Разоткривање срећног добитника, политичке амбиције градоначелника Паланке и његовог противкандидата, скандали из прошлости и низ других судбина и прича преплиће сценариста Ђорђе Милосављевић. Главни јунаци су, Ика и Божа, ситни преваранти са великим амбицијама. Тумаче их младе снаге српског глумишта.

„Иван Разумовић је један наизглед самоуверени момак, који је поприлично тврдоглав, брзоплет и то ће га у неколико тренутака у серији довести у јако лошу позицију“, открива млади глумац Павле Менсур.

Његов колега Филип Хајдуковић истиче да се у Швиндлерима може осетити шпагети вестерна, трилера и драме: „Што се саме суштине тиче, мислим да је највише, што би рекао Дејан Луткић, црнохуморна бајка“.

Редитељи Швиндлера су Немања Ћеранић и Мирослав Лекић. Серија од 12 епизода биће емитована викендом на Првом програму РТС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи