„Нетфликс“ смањује квалитет својих стримова

Како би смањио притисак на интернет провајдере у Европи, „Нетфликс“ ће наредних 30 дана смањити квалитет видео-материјала које стримује преко свог сервиса.

Гледаност и потражња за стриминг-сервисима драстично је порасла у великим деловима Европе, где су уведене мере кућне самоизолације у борби против ширења новог коронавируса.

„Нетфликс“ је саопштио да ће смањивање квалитета слике смањити потрошњу пакета података за 25 одсто.

Стриминг џин, међутим, поручује својим корисницима да ће филмови и даље бити у високој или ултра-високој 4К резолуцији.

Резолуција и „битрејт“

Неколико фактора утиче на то колико се пакета података троши током стримовања, али два су главна – резолуција видео-материјала и „битрејт“.

Што је виша резолуција у којој гледате филм или серију (обична, висока или ултра-висока дефиниција), то ће захтевати већу количину пакета података.

Што се „битрејта“ тиче, он утиче на то колико ће глатко видео-материјал бити стримован. Они са вишим „битрејтом“ дају јасније слику, односно мање „пикселизовану“, али користе више пакета.

Због тога ће „Нетфликс“ смањити „битрејт“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво