Серија „Тајкун“, од 16. марта на РТС-у

На Првом програму РТС-а, од понедељка, 16. марта, у 20 сати почиње емитовање серије „Тајкун“. Гледаоци ће моћи да прате драматичан живот моћног човека на врхунцу каријере, када и држава и непријатељи прете да униште његово пословно царство.

Прву епизоду гледаоци Фест-а, већ су имали прилике да погледају. Какве су биле реакције?

„Био сам веома узбуђен, гледате свој телевизијски пројекат, у биоскопу на великом платну и гледате га са својом екипом која није имала прилике да то види. Свака премијера је веома узбудљива“, рекао је редитељ Мирослав Терзић, гостујући у Београдској хроници РТС-а.

О чему сте размишљали док сте гледали премијеру серије?

„Када крене то, ја не могу ту ништа, то је отишло од мене, и само гледам како ће публика да реагује. И оно што је некако мени било лепо да откријем, јесу места на којима сам очекивао да публика реагује. Добре су критике после прве епизоде, а има их још десет“, истакао је редитељ.

Термин тајкун на овим просторима буди углавном негативне асоцијације. Какав је главни јунак у Вашој серији?

„Тајкун је јапанска реч, и везује се за богате људе у Јапану, за бизнисмене, а некако код нас је то значење другачије. Мој тајкун је човек са свим својим манама и врлинама и један човек који покушава да у одређеном тренутку свог живота, направи заокрет и уђе у неку мирну луку. Неке авети прошлости му недају мира „дуг долази на наплату“, рекао је редитељ.

Откуд идеја да се направи баш оваква прича, са оваквом темом, није било ни филмова ни серија са оваквом темом?

„Ми који се бавимо филмом и неким драмским програмом, покушавамо да нађемо извориште и теме око нас, некако смо окружени тим причама. Сваки дан у новинама код нас реч тајкун је веома таблоидна, везујем је за таблоиде и увек је ту нешто звучно, нешто се важно десило. Неко је нешто важно урадио“, истакао је редитељ Мирослав Терзић.

Да ли сте морали да напишете на крају серије „свака сличност са истинитим догађајима и личностима је случајна“?

„Нисмо написали, нема никакве сличности, њихов живот је веома сличан, налазе начине да нешто препродају, некако све је ту“, истакао је редитељ.

Серија има десет епизода, поред Драгана Бјелогрлића, који је тајкун, играју још?

„Велика је екипа има 47 глумаца, ту су Тихана Лазовић, Хана Селимовић, Бане Трифуновић, Светозар Цветковић, Воја Брајовић, Тони Михајловски, Јелена Ђокић, Иван Ђорђевић,....“, рекао је редитељ.

Шта би сте рекли, шта је адут ваше серије?

„Мало је незгодно да ја о томе причам, чини ми се да ће о томе причати људи који буду погедали серију. Надам се да смо серију успели да помакнемо у неком продукционом смислу који је бољи и некако богатији у односу на ово што смо до сада гледали код нас. Снимали смо филмски, снимали смо једном камером.Чини ми се да смо посебну пажњу посветили сваком кадру“, закључио је редитељ серије Тајкун,Мирослав Терзић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво