Стивен Спилберг одустао од режије петог наставка Индијане Џонса

Овог лета почеће снимање новог, петог, наставка авантура археолога Индијане Џонса, али редитељ Стивен Спилберг неће бити иза камере.

Стивен Спилберг је донео одлуку да неће режирати пети наставак познате франшизе започете још пре 39 година филмом Индијана Џонс и отимачи изгубљеног ковчега.

Спилберг је одлучио да режију повери млађем редитељу у намери да прича добије „нову перспективу“, преноси Верајети. Претпоставља се да би то могао бити Џејмс Менголд, редитељ тренутног хита Форд против Ферарија, а Спилберг остаје као продуцент и неко ко ће му бити „при руци“.

Почетком месеца Харисон Форд, тумач насловне улоге, је потврдио да ће бити петог наставка и да ће снимање почети на лето. Форд ће по пети пут тумачити лик познатог археолога, после Јахача изгубљеног ковчега из 1981. године, Уклетог храма (1984), Последњег Крсташког похода (1989) и Краљевства кристалне лобање из 2008. године.

Гостујући у емисији Јутарњег програма на Си-Би-Есу, Харисон Форд се дотакао теме носталгије коју осећа према овом серијалу.

„То што имамо прилику да снимимо још један наставак, значи да су људи уживали у њима. Осећам дужност да и овај филм урадимо подједнако амбициозно као када смо започели“, каже Форд.

Иначе, филм Инди 5 је првобитно, још 2016. године, најавила компанија „Дизни“, али су из неких разлога стално одлагали. Сценариста Дејвид Коеп, који је радио последњи наставак, пре две године је одлучио да напусти пројекат. Повукао се и један од твораца Индијане Џонса, Џорџ Лукас, тако да многи сумњају у успех петог наставка.

Датум изласка Индијане Џонса 5 није најављен, али је извесно да ће премијера бити 2021. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи