Погледајте трејлер за „Сумрак у бечком хаустору“

Након четири године исцрпног снимања на релацији Србија – Аустрија домаћи филм „Сумрак у бечком хаустору“ премијерно ће бити приказан на 48. Фесту, 5. марта, у Комбанк дворани.

Филм Младена Ђорђевића нашао се у оквиру Главног такмичарског програма, а продуцентске куће „Корона филм“ и „Синамон филмс“ објавиле су први трејлер филма.

Редитељ истиче да се упознао са светом дијаспоре која живи и ради у Бечу и темом вечите разапетости између туђине и завичаја.

Са тим проблемом се суочавају и три главна јунака Дарко, Миленко и Горан, који већ двадесетак година таксирају по Бечу. Њих тројицу повезује врачара Владица из источне Србије, код које редовно долазе да им прочита будућност из карата или их заштити од негативних сила.

„Оно што ме је поред те разапетости привукло је и њихово одбијање да се уклопе у средину у коју су дошли. Они завичај зато носе са собом. Многи од њих везу са завичајем одржавају тако што посећују врачаре. Фасцинантно ми је било колико њима врачаре значе и колико те жене утичу на њихове животне одлуке. Значајан део филма је посвећен томе“, објаснио је аутор филма. 

У редитељском опусу Младена Ђорђевића издвајају се награђивани играни филм Живот и смрт порно банде из 2009. и документарац Made in Serbia из 2005. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара