Читај ми!

Нове епизоде серије „Јужни ветар“ од недеље премијерно на РТС-у

„Јужни ветар“ наставља да „дува“ истим интензитетом. Нових десет епизода, које се настављају на филм рекордне гледаности, почињу да се емитују од недеље на Првом програму РТС-а.

Након четири епизоде, које су биле састављене од сцена из филма, од недеље, 16. фебруара, на Првом програму РТС-а почиње емитовање премијерних десет епизода, које су снимане независно од филма.

Уочи премијерног емитовања нових епизода серије „Јужни ветар" одржана је промоција у РТС Клубу. 

Према речима редитеља Милоша Аврамовића, снимање серије је за екипу филма било напорно, али су ипак уживали у стварању нових прича.

„У новој сезони имаћемо десет епизода, што је за нас била велика ствар, јер смо могли сад у серији да прескочимо објашњавање ликова и да се фокусирамо на неке њихове интимне приче, проблеме и сукобе и да се тиме бавимо десет сати“, рекао је Милош Аврамовић.

Редитељ серије се захвалио глумачкој екипи, а посебно глумцима из иностранства Христу Шопову и Паскалу Еспозиту.

Милош Биковић истакао је да су покушали да лик Мараша, којег он тумачи, прикажу у другачијем светлу.

„Он сам покушава себе да сагледа у новом светлу и да не буде то што је био. Покушава да се промени. Колико ће му то поћи за руком и како то изгледа, то пратимо у тих десет епизода“, навео је Биковић. 

Додао је да су се потрудили да Марашев унутарњи набој ставе у први план.

„Мислим да је то био паметан избор редитеља и аутора сценарија и да ће због тога прича бити додатно узбудљива“, нагласио је Милош Биковић.

„Јужни ветар“ подмладио аудиторијум РТС-а

Филмска критичарка РТС-а Сандра Перовић истакла је да је јавни сервис препознао све адуте „Јужног ветра“ и да је новим серијским пројектом РТС заокружио свој разнолик драмски и домаћи серијски програм и освежио и подмладио гледалачки аудиторијум.

„Уз ону стару, одану добили смо и неку нову публику“, навела је Сандра Перовић.

На промоцији серије представљена је и насловна нумера „Пази се“ коју изводи Јована Николић.

Прва од десет нових епизода серије „Јужни ветар“ биће емитована у недељу у 20.05 на Првом програму РТС-а.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво