Удружење филмских глумаца Америке наградило своје јужнокорејске колеге

Ноћас је у Лос Анђелесу, на 26. церемонији доделе награда Удружења филмских глумаца САГ дошло до историјског преседана јер је главну награду први пут припала филму ван енглеског говорног подручја. Глумачкој екипи јужнокорејског филма „Паразит“ припало је главно признање за најбољу глумачку поделу.

Награде Удружења филмских глумаца се сматрају најпоузданијим показатељем ко ће од глумаца освојити Оскара у глумачким категоријама пошто чланови овог Удружења гласају и у Академији филмских уметности и науке, али више пажње је привукао сусрет бивших супружника, Бреда Пита и Џенифер Анистон, него ко је добио награде.

Јужнокорејски филм Паразит редитеља Бонг Џон-Хоа је номинован у шест категорија за Оскара, али ни једна номинација се не односи на глумачке награде, тако да је ово признање Удружења филмских уметника Америке необичан преседан да филм ван енглеског говорног подручја освоји главну награду.

У појединачним категоријама ситуација је била готово идентична као на додели Златних глобуса. Хоакин Финикс, Рене Зелвегер, Лаура Дерн и Бред Пит су наставили своје победничке серије, цементирајући тако своју предност у трци за Оскара.

У случају телевизијских награда, „Амазон“ је освојио прве три награде, с тим што је екипа серије Чудесна госпођа Мејзел већ другу годину заредом освојила главну награду у категорији телевизијских комедија, а Тонију Шалубу је припала и појединачна награда за најбољег глумца у комедији. Такође, Фиби Волер-Бриџ је наставила своју доминацију у сезони награда, придруживши и ову награду Златном глобусу.

Екипа „Нетфликсове“ серије Круна добила је главно признање у категорији драмских ТВ серија, а Питер Динклиџ је после шест узастопних номинација, коначно доби признање за улогу у драмској серији Игра престола. Џенифер Анистон је успела да освоји своје прво SAG признање као најбоља глумица у драмској серији у „Епловом Јутарњем шоу.

Награда Удружења филмских уметника за животно дело додељена је Роберту Де Ниру. Представљање добитника и образложење награде одржао је Леонардо Дикаприо, мада су обојица били конкуренти за освајање глумачког признања, Де Ниро за улогу у филму Ирац, а Дикаприо за Било једном у Холивуду, но опет су остали у сенци Хоакина Финикса.

број коментара 0 Пошаљи коментар