„Реална прича“ за смех и за плакање

После 20 година глуме и више од 35 улога, Гордан Кичић стао је и иза камере и режирао филм „Реална прича“. Београдска премијера филма посвћеног глумачкој професији, заказана је за 12. новембар.

Гордан Кичић, у вишеструкој улози – редитеља, продуцента, косценаристе и носиоца главне улоге. Глумац тумачи глумца, који је имао тренутке славе, али како она уме да буде и пролазна, у Реалној причи живи од реклама и представа за децу, а његово презиме се све чешће погрешно изговара.

Довољно да јунак ове духовите приче живи са осећајем да су се сви уротили против њега.

„Из моје перспективе редитеља је реална прича овог јунака јер се филм бави животом једног глумца који има извесне проблеме и на послу и у приватном животу. Ми пратимо аналогију догађаја у том одређеном временском периоду и са њим на неки начин одрастамо“, објашњава Гордан Кичић.

Да се Гордан Кичић искрено и са радошћу упустио у редитељске воде, потврђује и то што је након свако добро снимљеног кадра, изговарао ону чувену редитељску реч – „купљено“.

„Снимио сам филм какав сам желео, да је то драмеди - то је једна комедија, духовита ствар која има јако много емоција у себи, врло искрен филм и могу са сигурношћу да кажем да је то уствари мелодрама увијена у комедију“, истиче Кичић.

Велики број глумаца имао је слуха да испрати текст и редитељску замисао свог колеге - од Нине Јанковић која је Кичићева партнерка у филму, преко Бранимира Брстине, Војина Ћетковића, Горице Поповић, Светозара Цветковишћа, Ненада Јездића, до Бранимира Брстине.

Звучна постава, каже редитељ, потрудила се да се уз Реалну причу и смејете и плачете.

број коментара 0 Пошаљи коментар