Премијера друге епизоде серије „Група“ у Новом Саду

Премијерно приказивање друге епизоде телевизијске игране серије „Група“ одржано је у петак 18. октобра у биоскопа „Арена“ у Новом Саду.

Креатори серије Група увели су нову праксу – премијерно приказивање специјално за средњошколце и студенте. Након пројекције друге епизоде, која је на програму РТС-а 20. октобра у 20.05, уследио је разговор са ауторском екипом коју добрим делом чине и бивши студенти Академије уметности у Новом Саду.

Са ученицима гимназије „Исидора Секулић“ из Новог Сада и студентима Академије уметности у Новом Саду аутори су највише разговарали о теми серије, о избору и начину рада са младим глумцима, као и о самом процесу писања сценарија за серију која се бави тинејџерима, полицајцима и организованим криминалом.

Део екипе који је представио серију чинили су Урош Томић – креатор серије и редитељ, Јелена Гавриловић – редитељка, Гвозден Ђурић – сценариста и редитељ (доцент на Академији уметности у Новом Саду), Мирјана Новаковић – сценаристкиња.

Прву епизоду серије Група, емитовану у недељу, 13. октобра на првом програму РТС-а пратило је милион и по гледалаца.

Група је настала у продукцији „Вижoн тима“, а публика је до сада имала прилике да је види на „Сарајево филм фестивалу“ као и на фестивалу филмске режије „Лајф“ у Лесковцу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 18. окт 2019, 21:58) - anonymous [нерегистровани]

Odlicna serija.

Posle prve odgledane serije samo reci pohvale super radnja nasih vrhunskih glumaca.Sta se tice radnje i dogadjaja za sada veoma poucna za nasu omladinu sta se sve moze dogoditi ako se krene krivim putem.A sada zavisi kako ce to omladina da razume,sa dobre strane ili sa lose strane.
Sta se tice serije samo napred.