Почело снимање филма о Светозару Милетићу, адвокату, градоначелнику, политичком борцу

По сценарију Милована Витезовића и у режији Дарка Бајића, почело је снимање дугометражног играног филма „Светозар Милетић“.

Филм прати живот и рад угледног адвоката и борца за присаједињење Војводине Краљевини Србији. Глумац Љубомир Бандовић тумачиће лик Светозара Милетића.

Остварење, које је посвећено историјату Војводине, подржали су Министарство културе, Покрајинска влада и Филмски центар Србије и биће снимано у Београду и Војводини. Премијера је у мају 2020. године.

„Прича о Светозару Милетићу је прича од једном од најзначајнијих историјских личности Србије у последњих пар стотина година. То је човек који је, не само он, него и Јаша Томић и Милетићева ћерка Милица су личности које су еликсире своје снаге, свог националног надахнућа и свог талента, улили директно у токове српске историје, српске културе и српске политике“, изјавио је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

„Филм који ће на прави начин подстаћи младу генерацију да почне да размишља о времену и историји, не да се враћа у прошлост него да једноставно, ту пронађе некакву тачку с којом ће покуљати њено искуство. И надам се да ће нова генерација поћи једним бољим путем и да ће покушати да разреши овај невероватан чвор на Балкану“, рекао је редитељ Дарко Бајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар