Градоначелник Радојичић: Кинески и наши продуценти праве римејк филма „Мост“

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору представнике једне од највећих кинеских продукцијских кућа „Хуахуа медија“ из Пекинга, која намерава да сними римејк филма „Мост“. Овај наш филм из 1969. доживео је велику популарност у Кини, а процена је да би његова нова верзија била инвестиција не мања од пет милиона евра.

Радојичић је истакао да је задовољан што је продукцијска кућа која иза себе има високобуџетне блокбастере попут Немогуће мисије, Годзиле и Трансформерса одлучила да заједно с нашим продуцентима и филмским радницима подсети на ово изузетно филмско остварење.

Градоначелник Београда уверен је да ће пројекат бити успешан и да ће то бити још једна у низу добрих сарадња између наших уметника, као што годинама уназад постоји одлична сарадња између градова, држава и званичника двеју земаља. Градоначелник је понудио логистику града и пожелео срећу у будућем заједничком раду на овом филму.

Наша прoдукциjска кућа „Филм дaнaс“ учествоваће у овом пројекту, а с обзиром на то да je плaнирaнo дa сe филм снимa нa лoкaциjaмa у Бeoгрaду и Србиjи, ангажоваће се и други српски продуценти и прoфeсиoнaлци.

На овом састанку делегацију „Хуахуа медија“ предводио је председник ове продукцијске куће Кефеи Ванг, а продукцијску кућу „Филм данас“ редитељ Предраг Гага Антонијевић и продуцент Макса Ћатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи