Магарац мири оца и сина

Хрватски кандидат за Оскара „Кењац", са Небојшом Глоговцем и Наташом Јањић у главним улогама, приказиваће се у српским биоскопима од 17. децембра. У овој породичној драми, повратак у родни крај ће главном јунаку Бори помоћи да разреши сукоб са оцем и научи како да буде бољи отац и муж...

Филм „Кењац", хрватског режисера и сценаристе Антонија Нуића, премијерно приказан у Србији на недавном Фестивалу ауторског филма у Београду, наћи ће се на редовном биоскопском репертоару од 17. децембра, саопштио је дистрибутер „Мегаком филм".

Главне улоге у „Кењцу" (херцеговаки погрдни назив за магарца) играју српски глумац Небојша Глоговац и хрватска глумица Наташа Јањић, позната у Србији по филму „Свети Георгије убива аждаху" и серији „На терапији" (са Микијем Манојловићем).

Уз њих играју и Љубомир Кики Капор, Тонко Лонза, Емир Хаџихафизбеговић и други.

Нуићев филм је освајач награде за најбољи сценарио на фестивалу у Пули, а приказан је и на Сарајевском филмском фестивалу.

„Кењац" говори о сукобу оца и сина у забаченом херцеговачком селу у лето 1995. године, у време ратне акције „Олуја".

„Боро (Глоговац) са супругом Јасном (Јањић) и сином након седам година одлази у родно село Дриновци у Херцеговини. Уопште не говори са оцем, кога криви за мајчину смрт. Током две недеље августа Боро ће решити дугогодишњи сукоб с оцем и научити како да буде бољи отац и муж...а у свему ће један кењац (магарац) одиграти значајну улогу", наводи се у саопштењу „Мегаком филма".

Режисер и сценариста „Кењца" Антонио Нуић рођен је у Сарајеву.

Његов кратки играни филм „На мјесту догађаја" добио је признање за најбољи филм, најбољи сценарио и награду публике на студентском фестивалу ФРКА 1998. године.

На истом фестивалу, његова ТВ драма „Вратите им Динамо" следеће године је добила награду публике.

Последњи Нуићев филм пре „Кењца" је „Све џаба", који је на Фестивалу играног филма у Пули 2006. године награђен као најбољи филм, добио је и признања за најбољу режију и сценарио, а Наташа Јањић је награђена за најбољу епизоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи