Гвидо и његове жене

Данијел Деј-Луис у филму "Девет" тумачи лик режисера Гвида Континија, суоченог са кризом средњих година која гуши његову креативност и уводи га у мноштво сложених љубавних веза. Док се мучи да заврши најновији филм, Гвидо мора да избалансира односе са битним женама из његовог живота...

"Nine" („Девет") је мјузикл режисера Роба Маршала, заснован на истоименом мјузиклу из 1982. године, награђеном Тонијем, који опет за основу има италијанску представу Марија Фратија, урађену према филму Федерика Фелинија „Осам и по".

Филм има импозантну поставу: у њему глуме оскаровци Данијел Деј-Луис, Џуди Денч, Никол Кидман, Марион Котијар, Пенелопе Круз и Софија Лорен, добитница Златног глобуса Кејт Хадсон и Ферги, певачица награђена Гремијем.

Фелинијево ремек дело из 1963. године, кроз маштарије и кошмаре, приказује шта се дешава „у глави" режисера Гвида, који има „креативну блокаду".

У новој верзији, Данијел Деј-Луис игра Гвида, који је сада више „потрошен" и засићен животом женскароша.

Прича је поново смештена у Рим средином шездесетих, где Гвидо Контини треба да започне снимање филма, иако још нема сценарио.

Очајан, Гвидо бежи у бању на обали мора, а следећег дана тамо му се придружују љубавница (Пенелопе Круз), захтевни продуцент и филмска екипа, а затим и супруга (Марион Котијар).

Убрзо, у Гвидовој машти се материјализују све жене из његовог живота...

Ново остварење режисера Роба Маршала (који је за „Чикаго" номинован за Оскара за најбољу режију) критичари су већином негативно оценили.

Критичари истичу да, за разлику од Фелинијевог ремек-дела, „Девет" нуди површну слику истрошеног љубавника коме је понестало идеја.

Иако је глумачка екипа састављена од самих звезда, оцена је да њихов таленат није искоришћен, а да је „немаштовита музика лоше искомбинована са мелодраматичним сценама".

Филм "Nine" премијерно ће бити приазан 18. децембар у САД, док ће се у српским биоскопима приказивати од 4. фебруара 2010. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи