„Последња станица" у животу великана

Историјска драма о чувеном писцу Лаву Толстоју, „Последња станица", приказује његове напоре да избалансира славу и богатство са посвећеношћу животу лишеном материјалног.

„Последња станица" је драма о турбулентној последњој години живота Лава Толстоја, заснована на истоименом роману Џеја Паринија, са Хелен Мирен, Кристофером Пламером и Џејмсом Мекавојем у главним улогама.

Прича филма почиње 1910. године, када посвећени интелектуалац Валентин Булгаков (Џејмс Мекавој) добије посао као Толстојев секретар.

Када стигне на имање уваженог писца (глуми га Кристофер Пламер), Валентин се нађе усред борбе за превласт коју воде Толстојева супруга грофица Соња (Хелен Мирен) и Владимир Чертков (Пол Ђамати), лукави лидер утопијског покрета, који је Толстој основао.

Неупућени Валентин је изненађен турбулентном природом брачних односа Толстојевих, а његова лојалност ће више пута бити тестирана, док покушава да се избори са страшћу која окружује славног писца.

У филму глуми и супруга Џејмса Мекавоја, Ен-Мери Даф, која тумачи лик Толстојеве ћерке Саше.

„Последња станица", која је снимљена са буџетом од 17 милиона долара, у САД ће се приказивати од 23. децембра.

Очекује се да ће филм „добро проћи" у предстојећој сезони додела награда у САД. 

Већ има пет номинација за престижну награду Independent Spirit, која се додељује најбољим филмовима независне продукције.

Осим номинације за најбољи филм, Хелен Мирен је номинована у категорији за најбољу глумицу (улога Толстојеве жене), Кристофер Пламер за најбољу епизоду (Толстој), а Мајкл Хофман је номинован за режију и сценарио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи