У Новом Саду отворен „Филмски фронт“

Пред пуном биоскопском салом Културног центра Нови Сад, отворено је 16. издање Међународног фестивала краткометражног филма „Филмски фронт“.

„Сваке године растемо. Пуна сала и оборени рекорди када је реч о броју пријављених филмова сведоче о томе. Нажалост, ове године 'Филмски фронт' једини је филмски фестивал у Новом Саду, граду који воли ову уметност“, објашњава директорка Фестивала, Нина Латиновић.

„Поред званичних фестивалских селекција, доста пажње смо посветили и пратећем програму Фестивала. Радимо са средњошколцима па смо тако организовали радионице за писање филмских критика, у програм смо уврстили и документарне филмове и матине филмова за децу, а решили смо да одемо и корак даље и отворимо конкурс за ауторе анимација, презентација, анимираних гифова, анимираних елемената и свих осталих радова који спадају у нову категорију – Грамофронт“, додала је.

У чевртак, прве вечери фестивала, на програму је била међународна селекција, у којој публика бира победника.

Осим међународне селекције, премијерно је приказан и Кратки филм о кино ентузијазму Филипа Марковиновића.

Филмски фронт траје до недеље, 28. октобра у биоскопској сали Културног центра Новог Сада.

Током рекордна четири дана фестивала биће приказано преко 60 краткометражних филмова подељених у две такмичарске селекције, а поред главног програма, сваке године очекује нас и пратећи 'Фронтов' програм који ове године садржи и „Докуфронт“, матине за најмлађе, селекцију филмова страв и ужаса, радионице филмске критике за средњошколце али и дружења ван биоскопске сале.

Већ 16 година реч је о бесплатном фестивалу који негује искрену љубав према ауторском изразу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара