ХБО страхује од тога шта су све хакери узели и шта желе заузврат

Вест о хаковању база података компаније ХБО почетком недеље највише је пажње изазвала због могућности објављивања предстојеће епизоде „Игре престола“. Нова прича у „Холивуд репортеру“, међутим, показује да је најновије хаковање великог филмског студија потенцијално много веће него што се првобитно мислило.

Татјана Сигел, сценаристкиња у ХБО-у, јавила је да су хакери на више места пробили базе података те компаније, што показује висок ниво софистицираности. Осим тога, још није познато шта хакери тачно намеравају да учине са украденим материјалом, пошто још није послат захтев за откупнину.

Ситуација је толико озбиљно схваћена да је, наводно, ФБИ укључен у истрагу, као и фирма за сајбер безбедност која је помогла у ублажавању последица хаковања „Сони пикчерса“ 2014. године.

Хаковање „Сонија“ изгледа ништавно у поређењу са скорашњим нападом на ХБО. Како је Сигелова објаснила, хакери су скинули најмање један и по терабајт материјала, односно више од седам пута од онога што је „Сонију“ узето пре три године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара