„Сумњива лица“, заседање удружења еманципованих жена

Серија „Сумњива лица“ у продукцији РТС-а и куће „Филм делукс“, у другом циклусу послужиће се мотивима из Нушићевих комедија „Протекција“, „Ујеж“, „Госпођа министарка“, „Ожалошћена породица“ и „Покојник“. Прве од 42 епизоде почеће да се приказују од јесени.

На снимању нових епизода серије Сумњива лица затекли смо се када је бројна женска глумачка екипа снимала комедију Ујеж, у овом случају Усеж, јер се Удружење југословенских, преточило у удружење српских еманципованих жена.

У кући Цвијовића заседа удружење са великим, најпре личним интересима.

„Ја сам рођена сестра Милорада Цвијовића, Сања, и ја из разноразних љубавних разочарања организујем друштво 'Удружење еманципованих жена Србијe'. То су тренутно најближе познанице и ми покушавамо да исправимо ствари које су можда непоправљиве“, објашњава глумица Јелена Тркуља.

Политички и приватни живот Милорада Цвијовића и даље су у фокусу серијала. Његови успеси појачавају амбиције маме Љиљане.

„Она као мајка Милорадова, коме се заправо све то истински и дешава, тај некакав живот у политици, она је некако заменила те ствари и мисли да се све то њој дешава. Тако да Љиљана мисли да ће постати министарка, мисли чак и да ће постати председница државе“, каже глумица Јасна Ђуричић.

Бранка Катић са задовољством ради у свом граду и у друштву одличних глумаца, прилагођавајући своје занимање Нушићу које у то време није постојало.

„Ми смо по мотивима Нушићевих драма. Ово нису Нушићеве речи, најчешће мој лик али уопште не. Зато што је моја Смиља инструкторка јоге, и тако помало наивна, луцкаста уседелица која ето види све најбоље свуда. Опет има мало личних интереса који је терају да покушава да све то оствари“, истиче Бранка Катић.

За аутора серије Сумњива лица, Душана Милића, четворо редитеља, четворо сценариста и око 100 глумаца, предстојеће лето биће радно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара