„Порно банди" награда у Равени

Жири фестивала „Равена најтмер" у Италији доделио специјално признање филму „Живот и смрт порно банде" Младена Ђорђевића. Награда додељена због „енергије, креативности и комплетне необичности".

Филм „Живот и смрт порно банде" Младена Ђорђевића добио је своје прво међународно признање - на фестивалу „Равена најтмер" у Италији, саопштила је дистрибутерска кућа „Так".

Чланови жирија су, како се наводи, изјавили да им је било „заиста тешко да одлуче ко је победник", али да су се сложили да награду доделе филму "The Human Centipede" Тома Сикса из Холандије, а специјално признање Ђорђевићевом филму.

„Порно банда" је награђена због „енергије, креативности и комплетне необичности", навели су чланови жирија Андреј Паркинсон, Силвана Чанколо и Фабио Ћанело.

Ђорђевићев филм је премијеру имао крајем фебруара на београдском ФЕСТ-у где је изазвао контроверзе, али и добио награду „Небојша Ђукелић".

Уследили су многи, изузетно позитивни прикази критичара међу којима су Милан Влајчић и Димитрије Војнов.

„Порно банда" је добила награде домаћих фестивала „Синема сити" и Врњачка бања, а од 16. септембра се приказује у два београдска биоскопа, у касним терминима.

Ђорђевићев филм је приказан на фестивалу Пифан у Јужној Кореји, на „Рејнденс фестивалу" у Лондону, „Балкан снепшот филм фестивалу" у Амстердаму и „Берлин порн филм фестивалу", који се бави филмовима у којима доминира уметнички приступ еротици и порнографији.

„Порно банда" говори о последицама револта младог режисера Марка који суочен са немогућношћу да сними свој први играни филм, из протеста снима порниће, а после сукоба са продуцентом и његовим братом полицајцем креће на турнеју по Србији са својом кабаретском порно-трупом чије су представе друштвено ангажоване.

Када његова „Порно банда" доживи понижење од становника једног села, Марко одлучује да прихвати уносну понуду једног немачког новинара - да за њега снима „снаф" филмове, чији ће актери бити добровољци, који ионако желе да умру.

Главне улоге тумаче Михаило З. Јовановић и Ана Аћимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи