„Сага о Вешцу“ постаје серија у продукцији „Нетфликса“!

„Сага о Вешцу“, како се зове серијал романа пољског писца Анджеја Сапковског, биће претворена у серију у продукцији „Нетфликса“, а за специјалне ефекте биће задужена компанија "Platige Image S.A.".

Један је од најуспешнијих романа у жанру епске фантазије, а по мотивима из књиге настала је и једна од најпопуларнијих и најнаграђиванијих видео-игара у историји.

„Анджеј Сапковски је створио невероватан и упечатљив свет. Чаробан. Не можемо да опишемо колико смо сви узбуђени што ћемо радити драмску адаптацију“, рекао је Ерик Бармак, потпредседник „Нетфликса“. 

„Одушевљен сам што ће 'Нетфликс' да ради адаптацију мојих прича и остати доследан изворном материјалу и тематици коју сам писао више од 30 година“, рекао је Сапковски у званичном саопштењу.

„Узбуђен сам због будуће сарадњем, као и тима којем ће бити поверен да оживи ликове“, истакао је пољски писац.

Извршни продуценти на пројекту су Шин Данијел и Џејсон Браун, а специјални ефекти поверени су студију "Platige Image S.A.", који има неколико номинација за Оскара.

Није званично речено да ли ће бити играна серија са компјутерски генерисаним елементима или ће у потпуности бити компјутерски генерисана. Ипак, највеће шансе су да буде прва опција, попут Игре престола.

Још једна добра ствар за читав пројекат јесте што је исти студио радио на интроима у видео-играма Вичер, а режирао их је Томас Багински, који ће такође бити један од режисера на серији.

Сага о Вешцу прати Гералта од Ривије, једног од вештаца, реда појединаца који су подвргнути хемијским мутацијама од којих, уколико преживе, развијају посебне особине и надљудске способности.

Вешци се баве убијањем чудовишта која прете обичном народу, али је Гералт другачији, а са тиме су и његове авантуре занимљивије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 17. мај 2017, 23:47) - anonymous [нерегистровани]

Takodje jedva cekam

Za one koje neznaju, poljska verzija serije vec postoji gledao sam je i dosta je dobra.

(среда, 17. мај 2017, 22:08) - mister vlada [нерегистровани]

KONACNO

ma ovo je sjajna vest...Geralt od Rivije je ,,,,istitucija...jedva cekam i brojim mesece i dane...

(среда, 17. мај 2017, 18:12) - Nikola iz kraja [нерегистровани]

Jedva čekam :D

Pročitao sam sve knjige i odigrao sva tri dela video igre.Ogroman sam ljubitelj ovog fantazijskog univerzuma i preporučujem ga svakom.Nije bez razloga Witcher 3 najbolja video igra u poslednjih 15 godina.Biće ovo super serija ako pretoče na ekran sve kako treba.