„Божићна прича“ за 21. век

У анимираном филму „Божићна прича“, снимљеној према причи Чарлса Дикенса, Џим Кери игра главну улогу старог тврдице, који се, уз малу натприродну помоћ, искупи и поправи током само једне ноћи.

„Божићна прича" је анимирани филм, снимљен на основу чувеног истоименог дела Чарлса Дикенса.

То је прича о старом и циничном тврдици Ебенизеру Скруџу (Џим Кери), који  је цео свој живот посветио богаћењу и који са презиром гледа на пријатељство, љубав и празнике.

Али, после посете Џејкоба Марлија (Гери Олдман), старог тврдицу Скруџа током Бадње ноћи посећују три духа, који му помогну да се промени и открије праву драж и магију Божића.

У филму Роберта Земекиса, поред Џима Керија (глуми Скруџа у три животна доба и три духа која га походе) и Герија Олдмана (две улоге), ту су још и Колин Фирт, Боб Хоскинс и Робин Рајт Пен (последњих двоје такође играју по две улоге).

У овом остварењу коришћена је техника специјалих ефеката, којом се прво сниме покрети глумаца (укључујући и изразе лица и покрете прстима), а затим се они претварају у анимиране ликове у три димензије.

Ту технику је Земекис већ користио приликом снимања „Поларног експреса" (2004) и „Беовулфа" (2007).

Премијера филма одржана је у уторак у Лондону, а у склопу промоције Џим Кери, Колин Фирт и Боб Хоскинс су укључили Божићно улично осветљење у неким од централних улица главног града Уједињеног Краљевства.

Нешто касније, сва тројица су присуствовала приказивању филма, за који су позајмили гласове.

На снимање новог остварења компаније „Дизни" потрошено је 175 милиона долара и ово је трећа њихова адаптација Дикенсове приче у последљих четврт века, а претходне су биле са Микијем Маусом (1983) и са „мапетовцима" (1992).

Београдска премијера „Божићне приче" заказана је за 15. новембар у Центру „Сава". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво