„Реквијем за госпођу Ј.“ у званичном програму „Берлинала“!

Дирекција званичног програма „Берлинала“ објавила је да је „Реквијем за госпођу Ј.“, филм у режији и према сценарију Бојана Вулетића, са Мирјаном Карановић у насловној улози, снимљен у продукцији београдске куће "SEE Film Pro", у којем је и Радио-телевизија Србије имала свој мањински удео у производњи, уврштен у званични програм 67. Берлинског филмског фестивала, у престижни програм „Панорама специјал“.

Директор фотографије филма Реквијем за госпођу Ј. била је Јелена Станковић, монтажер Владимир Павловски, сценограф Зорана Петров, костимограф Лана Павловић, дизајнер звука Борис Траyанов.

Поред Мирјане Карановић, у филму играју и Јована Гавриловић, Даница Недељковић, Вучић Перовић и Мира Бањац. Продуцент филма је Ненад Дукић (SEE Film Pro).

Извршни продуцент био је Мирослав Могоровић (Art & Popcorn). Филм је сниман на локацијама у Београду, Софији и Скопљу.

Ово је други дугометражни играни филм редитеља Бојана Вулетића. Претходни, Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем, премијерно је приказан 2011. године на фестивалу А категорије у Карловим Варима.

Реквијем за госпођу Ј. суфинансиран је средствима Филмског центра Србије, а добио је и финансијску подршку Фонда савета Европе - Eurimages. Домаћи копродуценти су и РТС и Филмски фонд Војводине.

Међународни филмски фестивал у Берлину, један од три најпрестижнија светска фестивала А категорије, биће одржан од 9. до 18. фебруара 2017. године.

Филм ће имати четири пројекције, а она свечана, премијерна, биће одржана 13. фебруара у 19 часова у великој дворани „ЗОО Паласта“, на Кудаму.

После светске премијере на „Берлиналу“, филм ће имати домаћу премијеру на предстојећем ФЕСТ-у.

Мини-серија и филм Реквијем за госпођу Ј. биће премијерно приказани на РТС-у од јесени 2017. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара