Филм "Santa Maria della Salute" за седам дана видело 25.000 људи

Остварење сценаристе и редитеља Здравка Шотре "Santa Maria della Salute" је за мање од седам дана видело 25.000 гледалаца у 26 биоскопа широм Србије. Филм је снимљен у копродукцији „Вижнтима“ и РТС-а, а дистрибутер филма је „Арт виста“.

Свечане премијере, уз присуство екипе филма, након Београда и Новог Сада, одржане су и у Крагујевцу, Краљеву и Нишу, а филм је до сада видела и публика у Вршцу, Кикинди, Крушевцу, Лазаревцу, Панчеву, Темерину, Врњачкој Бањи, Пожаревцу, Бајној Башти, Инђији.

Наредних недеља филм ће се приказивати у више од сто биоскопа и у местима без дворана, путем мреже покретних биоскопа – „Мобил три-де синема Србија“ (Mobil 3D Cinema Srbija).

Филм о љубави, која је овековечена најлепшом песмом српског романтизма Santa Maria della Salute, оживљава романтично доба Ленке Дунђерски и Лазе Костића и на филмско платно доноси узбудљиву, интригантну и емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности и 29 година млађе ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског.

Лик Ленке Дунђерски дочарала је Тамара Алексић, док славног Лазу Костића тумачи Војин Ћетковић. У филму, између осталих, глуме и Небојша Илић, Александар Берчек, Тихомир Станић Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михајловић, Срђан Тимаров, Мики Крстовић, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић...

Директор фотографије је Веселко Крчмар, аутор музике Војкан Борисављевић, костимограф Иванка Крстовић, сценограф Дејан Анђелковић, монтажер Петар Путниковић, а извршну продукцију потписју Драган Ђурковић и Дејан Луткић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 11. феб 2017, 17:58) - Danica Petrovic [нерегистровани]

Santa Marija Della Salute

Kada će se Santa marija della salute pustati na Tv

(четвртак, 29. дец 2016, 13:02) - Ana [нерегистровани]

Re: pileći mozak

U to vreme nije bilo ništa bolje, nemoj da se lažemo, i tada se gledalo ko koliko ima para, koja će koliki miraz da donese, sve ostalo je na drugom mestu, samo se to tada smatralo normalno i bilo je uvijeno u celofan ali suština je ista.

(уторак, 27. дец 2016, 14:08) - anonymous 66+ [нерегистровани]

pileci mozak

deka sam 3 unuceta film je savrsen sinoc sam gledao ali u stvarnosti je drugacije misleci na danasnju mladost sto danasnje devojke ne pitaju za godine samo neka ima crnog dzipa i sta je taj tuzno i zalosno za danasnju decu (devojke)