Признање за „Тамо и овде”

На фестивалу у америчком Форт Лодердејлу, 24. по реду, филм „Тамо и овде” Дарка Лунгулова добио награду „Дух независности”.

Играни филм "Тамо и овде" редитеља и сценаристе Дарка Лунгулова добио је награду "Spirit of Independence Award" (Дух независности) на Међународном фестивалу у Форт Лодердејлу (САД), саопштио је данас београдски продуцент "Кино камера".

"Тамо и овде" је приказан у препуној сали легендарног биоскопа "Синема Парадизо", а Лунгулову је награда уручена непосредно после пројекције филма, пошто неће бити присутан на свечаној додели награда заказаној за 8. новембар.

Лунгулов је изјавио да је то изузетно признање за све који су несебично радили на овом филму и допринели да упркос скромним средствима "порасте" и постигне значајан успех на светским фестивалима.

Фестивал у Форт Лодердејлу, који се сматра једним од најважнијих на југоистоку Америке, одржава се ове јесени 24. пут, а познат је по представљању најбољих филмова из светске кинематографије и америчке независне продукције.

Специјални гост фестивала је глумац Метју Бродерик, којем ће бити уручена награда за изузетну филмску каријеру.

"Тамо и овде" се тренутно приказује у биоскопима у Србији. У новембру наставља свој фестивалски живот на чак седам интернационалних манифестација - у Украјини, САД, Холандији, Француској, Грчкој, Турској и Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара