„Сеоски учитељ” у ДКЦ-у

Прича о младом наставнику који одлази у село да би предавао у локалној гимназији, чешки филм „Сеоски учитељ”, од вечерас ће бити на репертоару ДКЦ-а. Остварење Бохдана Сламе приказивано је на фестивалима у Венецији, Торонту и на Палићу.

Филм „Сеоски учитељ" (Venkovský ucitel), чешког редитеља Бохдана Сламе биће од вечерас на редовном репертоару биоскопа Дворане културног центра Београда у терминима од 19 и 21 час.

Прича прати младог наставника са импресивном биографијом, који долази да предаје природне науке у једној сеоској гимназији.

У селу се упознаје са једном женом и њеним седамнаестогодишњим сином. Он не жели везу са њом али их то не спречава да буду пријатељи.

Једног дана у посету долази наставников бивши дечко који убрзо схвата да у селу нико не зна да је он хомосексуалац. "Успут" открива да гаји склоност према седамнаестогодишњаку.

Његови љубоморни поступци покрећу низ догађаја који стављају на пробу унутрашњу снагу наставника, жене и њеног сина.

Главне улоге у филму тумаче Павел Лиска, Зузана Бидзовска, Ладислав Седиви, Марек Данијел, Тереза Воришкова, Цирил Дрозда.

„Сеоски учитељ" је био приказан на Венецијанском фестивалу и Фестивалу у Торонту, а код нас је премијеру имао на овогодишњем Палићком филмском фестивалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи