„Братство" победник смотре у Риму

Филмски фестивал у Риму завршен је проглашењем победника и пројекцијом филма „Џули и Џулија" чија је протагонисткиња Мерил Стрип добитница признања за животно дело. Најбољи филм „Братство", награђени и глумци Хелен Мирен и Серђо Кастелито.

Данско остварење „Братство" (Brotherhood), о љубави двојице неонациста, изабрано је за најбољи филм управо завршеног фестивала у Риму, док су за најбоље глумце проглашени Хелен Мирен и Серђо Кастелито.

Хелен Мирен је награду добила за улогу у филму „Последња станица" (The Last Station) у којем тумачи супругу Лава Толстоја, док је Кастелито награђен за филм „Alza la Testa" у којем игра самохраног оца.

Признање за животно дело припало је протагонисткињи филма „Џули и Џулија" Мерил Стрип.

Пројекцијом тог филма ван такмичарске конкуренције затворен је фестивал.

Оскаровац Милош Форман предводио је жири римске смотре.

Победнички филм „Братство" је прича о Ларсу који напушта војску и прикључује се неонацистичкој групацији одговорној на нападе на хомосексуалце. Ларс и његов ментор Џими почињу љубавну везу коју настоје да држе у тајности.

Награђено остварење је први дугометражни филм тридесетпетогодишњег Никола Доната који је током каријере био модни фотограф и редитељ краткометражних филмова, реклама и музичких спотова.

број коментара 0 Пошаљи коментар