Моника Белучи у филму о трговини људима

Комплетирана глумачка екипа политичке драме о послератној Босни. Канадско-немачка копродукција говориће о америчкој полицајки која разоткрива ланац трговине људима.

Ванеса Редгрејв, Моника Белучи и Дејвид Стратерн (из филма „Борнов ултиматум") придружили су се екипи која снима филм "The Whistleblower" у режији дебитанткиње Ларисе Кондрацки, објавио је Скрин интеренешенал.

У тој канадско-немачкој копродукцији играју још и Рејчел Вајс, (добитница Оскара за улогу у филму „Брижни баштован") као и дански глумци Николај Лие Кас и Ана Анисимова.

Филм је заснован на истинитој причи о припадници америчке полиције Кетрин Болковац (Рејчел Вајс), која се добровољно јавља да помогне у решавању хуманитарне кризе у послератној Босни.

Када стигне, она открије ланац трговине људима који функционише уз саучесништво високих званичника Уједињених нација.

Дослован превод наслова "The Whistleblower" гласио би "звиждач", али се у енглеском језику користи као израз за особу која разоткрива и обнародује "прљаве работе" унутар система.

Снимање филма почиње 26. октобра у Букурешту.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 01. нов 2009, 10:20) - Mitar Djuraskovic [нерегистровани]

hvala na informacijama

Postovani,

hvala Vam na informacijama o snimanju novog filma o trgovini ljudima, posebno je znacajno sto ce se u ovom filmu prikazati borba Ketrin Bolkovac za istinu i prava zrtava trgovine ljudima.

Bilo bi dobro ukolko bi ekipa RTS mogla tim povodom da napravi intervju sa Ketrin Bolkovac koja je hrabro ukazala na vezu korupcije i trgovine zenama.

Najlepse hvala

Republika Srbija
Ministarstvo unutrasnjih poslova
Koordinator za borbu protiv trgovine ljudima
Mitar Djuraskovic