„Прљави" тужилац и надобудни новинар

Трилер „Изван сваке сумње" говори о младом новинару који прибегава екстремним методама да би разоткрио непоштеног тужиоца са политичким амбицијама. Филм је римејк истоименог остварења Фрица Ланга, а премијера у Србији биће на „Синеманији" 5. новембра.

Успешни државни тужилац Мартин Хантер (Мајкл Даглас) има беспрекоран учинак у осуђивању криминалаца, што му подиже шансе на предстојећим изборима за гувернера.

Али, када млади амбициозни новинар Си Џеј Николас (Џеси Меткалф) почне да истражује његову каријеру, схвати да је Хантер манипулисао доказима, како би био сигуран да ће пресуде бити у његову корист.

Николас се затим упушта у „игру мачке и миша" са Хантером, јер „подмеће" себе као осумњиченог за убиство, како би ухватио непоштеног тужиоца „на делу".

Његова девојка Ела Кристал (Амбер Тамблин), која такође ради за Тужилаштво, не зна за тај тајни подухват.

Помоћница тужиоца ће се убрзо наћи „између две ватре".

Док се гомилају докази против обојице, Елин живот ће бити угрожен када открије инкриминишуће доказе, који ће „у њене руке" ставити Си Џејеву невиност и Хантерову репутацију.

Овај филм је римејк истоименог остварења Фрица Ланга из 1956. године.

Критичари сматрају да нова верзија режисера и сценаристе Питера Хајмса не успева да се приближи уметничкој вредности оригинала, који осуђује употребу смртне казне у правном систему САД.

Српска премијера филма „Изван сваке сумње" заказана је за 5. новембар, у оквиру „Синеманије".

број коментара 0 Пошаљи коментар