Љубав упркос „животу у рушевинама"

Филм „Моја велика грчка авантура" је романтична комедија о жени која мисли да је „дотакла дно". Њена каријера и приватни живот су у расулу, али она ипак успева да пронађе љубав на неочекиваном месту. Главна улога за Ниу Вардалос, а премијера у Србији 2. новембра.

После 2004. године, када је снимила последњи филм, звезда „Моје велике мрсне православне свадбе" Ниа Вардалос вратила се на велики екран остварењем „Моја велика грчка авантура" (My Life in Ruins).

Радња се одиграва у предивном окружењу сунчане Грчке, а Вардалосова игра лик Џорџије, бивше професорке историје.

Њена каријера је „пошла низбрдо", па је завршила радећи досадан посао туристичког водича.

И док њен ривал, туристички агент Нико (Алистер Мекгауан) туре изводи у пријатно расхлађеном аутобусу испуњеном културним Канађанима, Џорџија има много тежи задатак јер води групе, које сачињавају некултурни и неотесани туристи.

Она се вози у прегрејаној „крнтији", где су неки од путника „нациркани" Аустралијанци (Сајмон Глисон, Натали О'Донел), Американци (Рејчел Дреч и Харланд Вилијамс) за које је „Хард рок кафе" споменик културе и удовац (Ричард Драјфус), који прича изразито неуспешне шале о миловању статуа.

Ипак, баш он ће јој показати како се треба забављати и да љубав може пронаћи тамо где је најмање очекује.

То ће управо бити возач аутобуса (Алексис Георгулис), испрва брадати „локалац", који се касније „уљуди".

Он ће тако неочекивано „израсти" у главног лика, уз помоћ којег ће Џорџија покушати да поново пронађе радост у животу, односно кефи, како се то каже на грчком.

Осим љубавне приче, коју је режирао Доналд Петри, публика ће такође имати прилику да види и природне лепоте Грчке, као и древне грађевине попут Акропоља или храма у Делфима.

Премијера у Србији је заказана за 2. новембар у склопу „Синеманије".

број коментара 0 Пошаљи коментар