У краљевству дивљих створења

Фантастична прича „Тамо где су дивље ствари" говори о авантури непослушног и несрећног дечака Макса, који обучен у костим вука "бежи" у свет маште. Када доплови до Острва дивљих ствари упозна необична чудовишта, која га прогласе за свог владара...

„Тамо где су дивље ствари" је филм снимљен на основу чувене сликовнице истог назива, писца Мориса Сендака.

Јунак приче је осмогодишњи Макс (Макс Рекордс). Његов отац је одсутан, а променио му се и однос са старијом сестром, са којом је све мање присан.

Његова мајка (Кетрин Кинер) је преокупирана личним и пословним проблемима, па има све мање времена за свог непослушног сина, којег много воли.

Макс је несрећан у оваквој средини, па зато одлучује да "побегне" од куће после једне свађе са мајком.

Уз помоћ маште, његова соба се претвара у густу шуму кроз коју трчи, а затим набаса на чамац.

Када се укрца, почиње пловидба која га доводи до Острва дивљих ствари, на којем живе мистериозна и чудна створења, дивљег и непредвидивог понашања.

Та чудовишта чезну за владаром који ће их водити, исто као што и Макс жели да влада, па га тако они проглашавају за краља.

После крунисања, дечак се заклиње да ће учинити све, како би у његовом краљевству сви били срећни.

Ипак, показаће се да ће то бити много сложеније него што је мислио, па тако Макс убрзо почиње да чезне за домом.

Када је објављена 1963. године, књига „Тамо где су дивље ствари" је имала само 338 речи, али су сценаристи Спајк Џоунс (он је и режирао филм) и Дејв Егерс успели да је претворе у сценарио дугачак 111 страна.

Критичари сматрају да њихова адаптација није нарушила, већ само допунила емоцијама оригиналну причу о усамљеном дечаку.

Поготово је похваљен начин на који Дејв Егерс публику подсећа на узбуђења, мале радости и велика разочарења из детињства, а затим их употпуњава Џоунсова инвентивност и осећај за визуелно.

Филм, који приказује невероватни свет маште комбинује праве глумце, лутке, као и најмодерније облике компјутерске анимације.

Режисер филма Спајк Џоунс најпознатији је по филмовима „Адаптација" и „Бити Џон Малкович", а у његовом новом филму, гласове ликовима, између осталих, позајмљују и Форест Витакер и Џејмс Гандолфини (серија „Сопранови").

Премијера у САД је заказана за 16. октобар, а у Србији за 26. новембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи