"Тамо и овде" на фестивалима у САД

Ново остварење Дарка Лунгулова биће приказано на два фестивала у САД, што ће му омогућити да обезбеди дистрибутере у тој земљи и тиме испуни услове за конкурисање за Оскара.

Тренутно најгледанији домаћи филм у биоскопима "Тамо и овде" биће приказан на две престижне смотре филмова у САД, Хемптонс Интернешенелу и Мил Велију, саопштили су продуценти тог филма.

Оснивач филмског фестивала Мил Вели је Калифорнијски филмски институт.

Тај фестивал, према филмском часопису Скрин Интернешенел, спада међу 10 највећих америчких филмских фестивала.

На фестивалу Мил вели филмови почињу кампању за награду Оскар, што је, како је наведено, значајно за филм "Тамо и овде", јер ће он када испуни услове за дистрибуцију конкурисати за све категорије Оскара, осим оне за најбољи филм на страном језику.

Ново Лунгулово остварење првобитно је изабрано као српски кандидат за Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Будући да у филму ипак преовлађује енглески језик, што процедура не дозвољава, заменио га је филм "Свети Георгије убива аждаху".

На филмском фестивалу Хемптонс Интернешенел, 2008. године приказан је филм "Милионер из блата", који је исте године освојио осам Оскара.

У саопштењу је наведено да ће приказивању филма "Тамо и овде" на два фестивала у САД присуствовати режисер Дарко Лунгулов и главни глумац Дејвид Тортон, као и део филмске екипе из Њујорка.

На оба фестивала филм "Тамо и овде" ће бити приказан у "Ворлд синема" програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи